Norwegian on nyt suurin ulkomainen lentoyhtiö New Yorkissa

Norwegian vahvistaa entisestään asemaansa New Yorkissa. Kuusi vuotta sen jälkeen kun yhtiö lensi ensimmäisen mannertenvälisen lentonsa, on Norwegianista tullut suurin ulkomainen lentoyhtiö New Yorkin alueella.

New Yorkin ja New Jerseyn Port Authorityn tuoreen raportin mukaan Norwegian on ensimmäisen kerran lentänyt enemmän matkustajia New Yorkiin kuin mikään muu ulkomainen lentoyhtiö. Siten Norwegian on suurempi New Yorkissa kuin Lufthansa, British Airways, Virgin Atlantic tai Emirates. Tämä vahvistaa entisestään Norwegianin asemaa Yhdysvalloissa.

Kahdentoista kuukauden ajanjaksolla helmikuusta 2018 helmikuuhun 2019 lensi 2 078 847 matkustajaa Norwegianilla New Yorkin alueelle. Norwegian nousi ykköspaikalle aiemmin sitä pitäneen Air Canadan ohi ja helmikuussa Norwegian kuljetti 11 800 matkustajaa enemmän New Yorkin alueelle kuin Air Canada.

– Se, että olemme näin vahva toimija markkinoilla, joilla kilpailu on kivenkovaa, on suuri tunnustus ja osoittaa, että asiakkaat molemmin puolin Atlanttia arvostavat hyvää palveluamme, edullisia lentolippujamme sekä toimialan nykyaikaisimpia ja ympäristöystävällisimpiä lentokoneita, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi kaikkien aikojen ensimmäisen lentonsa toukokuussa 2013 Yhdysvaltoihin ja New Yorkiin Oslosta. Kaikkiaan yli 4,6 miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla New Yorkin alueelle vuosina 2013–2018. New Yorkin alueen lentokentiksi lasketaan John F. Kennedy Airport, Newark Liberty International, LaGuardia ja Stewart International.

Vuonna 2018 arvostettu kansainvälinen ilmastoinstituutti Council on Clean Transportation (ICCT) nimesi Norwegianin polttoainetehokkaimmaksi ja ympäristöystävällisimmäksi lentoyhtiöksi Atlantin ylittävillä lennoilla. Norwegianilla on 30 prosenttia alhaisemmat matkustajakohtaiset hiilidioksidipäästöt kuin keskimäärin.