Norwegian näkee valoa pandemia-aikana

Kuva: Norwegian.

Norwegian näkee valoa, vaikka  kansainväliset matkarajoitukset vaikuttavat kysyntään. Matkustajamäärät ovat kuitenkin osoittaneet huomattavaa  lisääntymistä rokotusten käyttöönoton sekä maahantulorajoitusten ja karanteenisääntöjen muutosten mukaisesti.

Toukokuussa 96 909 asiakasta lensi Norwegianin kanssa, mikä on noin. 23 000 enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Toukokuuhun 2020 verrattuna kokonaiskapasiteetti (ASK) on kasvanut 41 prosenttia ja matkustajaliikenne (RPK) 97 prosenttia. Lisäksi toukokuun käyttökerroin oli 54,8 prosenttia, kasvua 16 prosenttiyksikköä viime vuoteen verrattuna. Näistä syistä Norwegian näkee valoa koronan hellittäessä.

Norwegian valmistautuu lisäämään reittejä

-Pienistä volyymeistä huolimatta tilausten määrä on kasvamassa positiivisesti kesän ja syksyn aikana. Tämä on erityisen havaittavissa Skandinavian markkinoilla. Varausten määrän kasvu osoittaa selkeän yhteyden ilmoitettuun ja asteittaiseen yhteiskunnan avaamiseen ja valtion viranomaisten matkarajoitusten lieventämiseen. Olemme valmiita ja valmiita lisäämään reittiverkostojamme vastaamaan tulevaisuuden asiakkaiden kysyntään.  Sanoi Jacob Schram, Norwegianin toimitusjohtaja.

Norwegian toimi toukokuussa kymmenellä lentokoneella, pääasiassa Norjan kotimaan reiteillä. Yhtiö operoi 99,1 prosenttia reittilennoistaan ​​toukokuussa, josta 95,9 prosenttia lähti ajoissa.

Norjan perustamassa vuonna 1993, mutta halpalentoyhtiötoiminnan se aloittaa Boeing 737 -kalustolla vuonna 2002. Lentoyhtiö operoi lyhyen matkan reittejä Pohjoismaissa sekä  Euroopan kohteissa.

Vuonna 2019 norjalainen oli ensimmäinen lentoyhtiö, joka allekirjoitti YK: n ilmasto-ohjelma, ja yhtiö sitoutui siten tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Rälrä näytti Norwegianin tilanne helmikuussa 2021