Norwegian – lentojen kysyntä suurta syyslomalla

Norwegianilla oli 2,1 miljoonaa matkustajaa ja 86,1 prosentin käyttöaste lokakuussa. Lentojen kysyntä oli erityisen suurta Pohjoismaissa olleiden syyslomaviikkojen aikana, jolloin monet matkustajat lensivät kohteisiin eri puolilla Eurooppaa. Lentojen säännöllisyys oli korkea, ja aikataulun mukaisista lennoista toteutui 99,4 prosenttia.

– Olemme erittäin tyytyväisiä lokakuun liikennelukuihin. Monet pohjoismaiset matkustajat hyödynsivät syyslomaa ja jatkoivat kesäkautta matkoilla moniin suosittuihin kaupunki- ja rantalomakohteisiimme Pohjoismaissa ja Euroopassa. Olen erityisen iloinen, että olemme onnistuneet vähentämään CO2-päästöjämme neljällä prosentilla verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna käytössämme olevien nykyaikaisempien lentokoneiden ja viimeisimmän teknologian ansiosta, kun navigoimme ilmassa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli lokakuussa 2 066 296 matkustajaa, mikä on 10 prosenttia enemmän kuin lokakuussa 2022. Kapasiteetti (ASK) oli 3 115 miljoonaa istuinkilometriä ja myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 2 683 miljoonaa istuinkilometriä. Lokakuussa Norwegian liikennöi keskimäärin 78 lentokonetta. Aikataulun mukaisten toteutuneiden lentojen osuus oli 99,4 prosenttia. Täsmällisyys, mitattuna lentojen osuudella, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 85,0 prosenttia lokakuussa. Kaikista lähteneistä lennoista 98 prosenttia saapui perille aikataulussa tai tunnin sisällä aikataulun mukaisesta saapumisajasta.

Hyvä valmius tulevaan talvikauteen

– Julkistimme hiljattain taloudellisen tuloksemme Norwegianin 21-vuotisen historian yhdeltä ehdottomasti vahvimmalta vuosineljännekseltä. Olemme valmistautuneet hyvin hiljaisempaan talvikauteen muun muassa kapasiteettia supistamalla ja suotuisalla polttoaineen suojauspositiolla. Joulun ja uudenvuoden lipunmyyntimme on vankkaa sekä kotimaan että Euroopan kohteisiimme. Haluan kiittää kasvavaa määrää pohjoismaisia matkailijoita, jotka valitsevat lentomme vapaa-ajallaan ja liikematkoillaan, sanoo Karlsen.

Norwegian allekirjoitti äskettäin sopimuksen johtavan eurooppalaisen matkanjärjestäjän TUIn kanssa Norjan, Ruotsin ja Tanskan TUIn lentojen operoinnista eri Euroopan kohteisiin. Vaikka varaustilanne on hidastunut hieman kysynnän kausivaihtelun mukaisesti, jatkuu lentojen kysyntä edelleen rohkaisevana niin vapaa-ajan kuin liikematkojen osalta.

Lue lisää. Vahva tulos toisella vuosineljänneksellä