Norwegian helmikuussa – lentoyhtiön korkein käyttöaste

Norwegian helmikuussa 1 281 212 matkustajaa ja Widerøella 257 826 matkustajaa, joka tekee konsernin osalta yhteensä 1 539 038 matkustajaa. Norwegianin käyttöaste nousi 86 prosenttiin helmikuussa. Siinä on 2 prosenttiyksikön nousu verrattuna samaan ajanjaksoon viime vuonna. Se on lähes korkein Norwegianin käyttöaste kautta-aikojen helmikuussa.

– Olemme iloisia, että voimme julkaista jälleen vahvat liikenneluvut. Ne osoittavat asiakkaidemme jatkuvan luottamuksen ja arvostuksen Norwegianin tuotetta ja henkilöstöämme kohtaan. 86 prosentin käyttöaste on lähes korkein käyttöaste kautta-aikojen helmikuussa. Varaustilanne jatkuu vakaana kaikilla markkinoilla ja monet pääsiäisloman aikaiset lennot ovat täyttymässä. Olemme kiitollisia yhä kasvavasta määrästä matkustajia, jotka valitsevat lentonsa Norwegianilla. Odotamme innolla, että voimme toivottaa heidät tervetulleiksi lennoillemme, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

Norwegianilla oli 1 281 212 matkustajaa helmikuussa. Kapasiteetti (ASK) oli 1 951 miljoonaa istuinkilometriä, mikä on 7 prosenttia korkeampi kuin samana ajanjaksona viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) oli 1 676 miljoonaa istuinkilometriä. Norwegian liikennöi helmikuussa keskimäärin 68 lentokonetta. Lentojen säännöllisyys eli aikataulun mukaisten lentojen toteutumisaste oli 99,4 prosenttia. Täsmällisyys, mitattuna lentojen osuudella, jotka lähtivät 15 minuutin sisällä aikataulun mukaisesta ajasta, oli 81 prosenttia.

Norwegianin ja Widerøen yhteistyö kantaa hedelmää

Yhteistyö Widerøen kanssa etenee. Helmikuussa Norwegian Red Handling otti vastaan Widerøen maapalvelut Alicantessa ja Widerøe Ground Handlingin vastaa nyt Norwegianin huolinnasta Molden, Trondheimin, Stavangerin, Bodøn, Haugesundin ja Ålesundin lentoasemilla.

– Widerøen hankinta kantaa jo hedelmää, kun hyödynnämme jatkuvasti synergioita eri alueilla. Odotamme jatkossakin parhaiden käytäntöjen ja yhteistyön kehittämisen hyödyttävän kaikkia asiakkaitamme, henkilöstöämme ja muita sidosryhmiämme, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.