Norwegian 20 vuotta – huima kasvu

Norwegianin kaikkien aikojen ensimmäinen Boeing 737 -lento nousi ilmaan Oslosta Bergenistä syyskuun 1. päivä klo 14.00 vuonna 2002 . Se oli alku uuden lentoyhtiön syntymiseksi. Viimeisen 20 vuoden aikana Norwegian on toivottanut yli 300 miljoonaa matkustajaa tervetulleeksi lennoilleen. Yksin Oslo-Bergen-lennoilla lentoyhtiö on kuljettanut 15 miljoonaa matkustajaa.

Norwegian 20 vuotta on menestystarina. Nykyisin Norwegian on Norjan suurin lentoyhtiö, jolla on 4 000 työntekijää. Pohjoismaat ovat Norwegian päämarkkina, josta lentoyhtiö tarjoaa laajan reittiverkoston Eurooppaan. Vuonna 2002 Norwegian liikennöi neljää kotimaan lentoa Norjassa, kun kesäkaudella 2022 yhtiö liikennöi 280 reittiä 108 kohteeseen Pohjoismaissa ja Euroopassa.

– Norwegianin kehitys viimeisen 20 vuoden aikana ei olisi ollut mahdollista ilman matkustajiamme ja tavoitteemme – tarjota edullisia lentoja kaikille – on vastaanotettu hyvin ensimmäisestä päivästä lähtien. Kaikki ilmailualalla eivät olleet tyytyväisiä uudesta kilpailusta, mutta siitä lähtien lentojen hinnat ovat laskeneet ja Norwegian on tehnyt matkustamisen mahdolliseksi laajemmalle joukolle ihmisiä. Haluan kiittää matkustajiamme ja työntekijöitämme, jotka ovat tehneet Norwegianista 20-vuotiaan, jolla on valoisa tulevaisuus edessään, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Geir Karlsen.

2,2 miljoonaa matkustajaa

Vuonna 2002 Norwegian liikennöi seitsemää lentokonetta ja yhtiöllä oli noin 300 työntekijää. Seuraavana vuonna, joka oli ensimmäinen täysi toimintavuosi, yli 1,2 miljoonaa matkustajaa matkusti Norwegianilla. Vertailun vuoksi Norwegian 20 vuotta myöhemmin heinäkuussa  kuljetti 2,2 miljoonaa matkustajaa.

Yhtiön 20-vuotissyntymäpäiviä juhlittiin Oslon lentokentällä juhlalennolla Bergeniin tasan 20 vuotta Norwegianin ensimmäisen lennon jälkeen. Norwegianin perustaja Bjørn Kjos, valtiosihteeri Jacob Bjelland Norjan liikenneministeriöstä ja lentoasemaoperaattori Avinorin toimitusjohtaja Abraham Foss olivat mukana juhlallisuuksissa.

Lue lisää: Norwegian kasvusta kannattavuuteen