New York on kaukolentokohteiden ykkönen

Tänne suomalaiset suuntaavat joululomalla

Norwegian listasi joulun suosituimmat kohteet Suomesta lähtevillä lennoilla. Helsingistä lähtevien suorien lentojen suosikki on Malaga, joka on myös Oulusta Norwegianin lennoilla lähtevien ykkössuosikkikohde. Kaukolennoista kärkeen nousee tänä vuonna New York Lontoon Gatwickin kautta.

Norwegian listasi tämän vuoden joululomasuosikit Suomesta lähtevillä lennoilla. Viiden suosituimman suoran lennon listalla ensimmäistä sijaa pitää Malaga. Toiseksi on noussut Lontoon Gatwick, minkä jälkeen seuraavina tulevat Teneriffa, Alicante ja Gran Canaria. Neljä seuraavaksi suosituinta kohdetta ovat Barcelona, Krakova, Nizza ja Agadir. Suosituimmat kohteet Oulusta lähtevillä lennoilla ovat Malaga ja Teneriffa.

– Tähän aikaan vuodesta kaivataan valoa ja lämpöä, joita kaikki Espanjan kohteet tarjoavat. Toisaalta Lontoon suosio on vankkumaton läpi vuoden. Lontoon suosiota lisää se, että monet jatkavat Lontoosta eteenpäin reittiverkostomme kohteisiin muualle Euroopaan tai Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, kertoo Norwegianin viestintäpäällikkö Charlotte Holmbergh Jacobsson. – Lennämme suorilla lennoilla Lontoon Gatwickiin Helsingin lisäksi myös Rovaniemeltä, hän jatkaa.

Tänä vuonna joululoma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden myös pidempään lomailuun ja monet Helsingistä lähtevät matkustajat valitsevatkin kohteen Norwegianin kaukokohteista. Suomesta lähtevien matkustajien suosituimmat kaukokohteen ovat tänä vuonna New York Oslon tai Lontoon Gatwickin kautta sekä Miami, San Francisco ja Fort Lauderdale. Miamiin ja San Franciscoon suosituin vaihtoyhteys on Lontoon Gatwickin kautta. Fort Lauderdaleen lennetään mieluiten Oslon tai Tukholman kautta.

Norwegian pyrkii jatkuvasti vähentämään lentojensa ilmastovaikutuksia. Yhtiön lentolaivaston keski-ikä on vain 3,8 vuotta, mikä tekee siitä yhden maailman nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista. Norwegianin matkustajat voivat hyvittää nyt myös oman lentonsa aiheuttamat todelliset päästöt lentovarauksen yhteydessä ja verrata oman lentonsa aiheuttamia päästöjä alan keskimääräisiin päästöihin. Norwegian allekirjoitti aiemmin joulukuussa ensimmäisenä lentoyhtiönä YK:n ilmastoaloitteen, jossa se sitoutuu tulemaan ilmastoneutraaliksi vuoteen 2050 mennessä.

Norwegianin suosituimmat kohteen jouluna 2019

Helsingistä lähtevillä suorilla lennoilla

1. Malaga

2. Lontoo Gatwick

3. Teneriffa

4. Alicante

5. Gran Canaria

6. Barcelona

7. Krakova

8. Nizza

9. Agadir

 

Oulusta lähtevillä lennoilla Helsingin kautta

1. Malaga

2. Teneriffa

Suosituimmat kaukokohteet Helsingistä lähtevillä lennoilla

1. New York (Oslon tai Lontoon Gatwickin kautta)

2. Miami (Lontoon Gatwickin kautta)

3. San Francisco (Lontoon Gatwickin kautta)

4. Fort Lauderdale (Oslon tai Tukholman kautta)