Näpistely – lähes puolet pihistää tavaroita hotellista

Näpistely yleistä – Hotels.comin uusi tutkimus paljastaa hotellihuoneiden yleisimmin pihistetyt tuotteet – kärkisijalla hygieniatarvikkeet, tee ja kahvi sekä hotellin tohvelit.

Hotelliriippuvaisen tunnustuksia – 70 prosenttia ei arastele kertoa muille pihistämistään pikkutavaroista
Omatunto ei kolkuta – vain 12 prosenttia kertoo tuntevansa pientä syyllisyyttä näpistyksistään mutta ei omien sanojensa mukaan voi hillitä itseään.
Ilmainen on ihanaa – yli 36 prosenttia on sitä mieltä, että ilmainen hotelliyö on suorastaan rikollisen ihanaa, ja 43 prosenttia sanoo kaipaavansa hotelleista eniten hotellien ravintolaruokaa.

Suomalaiset ovat kohteliasta kansaa jopa varastellessaan! Hotels.comin® uusi tutkimus paljastaa, että lähes puolet suomalaisista matkailijoista (48 %) on varastanut hotellista vähintään yhden tavaran. Heidän omatuntonsa ei pahemmin soimaa, sillä jopa 70 prosenttia ilmoittaa kertovansa näpistyksistään perheelleen ja ystävilleen. Näpistely ei synnytä syyllisyyttä.

Viimeisen vuoden matkustusrajoitusten jälkeen matkailijat olisivat enemmän kuin valmiita viettämään taas parasta hotellielämää, ja 36 prosenttia onkin sitä mieltä, että ilmainen hotelliyö on suorastaan rikollisen hyvä tarjous. Silti 56 prosenttia suomalaisista matkailijoista myöntää, että hotellien pienet hygieniatarvikkeet ovat erittäin houkuttelevia pakata mukaan loman päätteeksi.

Parasta hotellielämää

Suomalaiset matkailijat toivovat, että majoituksessa on parveke (44 %), tyylikäs hotellihuone (44 %), upea näkymä (43 %) ja pimennysverhot (39 %), mutta valitettavasti nämä ominaisuudet eivät mahdu laukkuun… Tämä on toki hyvä uutinen hotellinpitäjille, mutta sen sijaan taskuun mahtuvat tavarat ovat vaarassa.

Kylpyhuonetarvikkeiden (56 %) ohella matkailijoista 30 prosenttia kertoo vievänsä mukanaan hotellihuoneen teepussit ja kahvi- ja sokeripakkaukset, 23 prosenttia myöntää napanneensa matkaan hotellin aamutohvelit, ja 7 prosenttia on pakannut loman päätteeksi laukkuunsa hotellin kylpytakin – kenties nämä tavarat pitävät hotellimuistot elävinä, kun loman rusketus on jo hiipunut?

Hieman yllättäen suomalaiset myöntävät varastaneensa myös epätavallisempia tavaroita, kuten lautasia ja ruokailuvälineitä (4 %), kahvin- tai vedenkeittimen (6 %), television (4 %) ja jopa hotellin aulan kutsukellon (5 %). Mukavuus on silti etusijalla – joka viides (19 %) ilmoittaa, että valitsisi kylpytakin ja tohvelit, vaikka valittavana olisi mikä tahansa hotellin tavara, mukaan lukien taideteokset, huonekalut tai jättisänky!

Näpistely nautinnollinen pahe

Vain 12 prosenttia suomalaisista matkailijoista tuntee syyllisyyttä hotellin pikkutavaroiden varastamisesta – mäpistely  ei omaatuntoa soimaa. 23 prosenttia on sitä mieltä, että hotellitavaroiden ottaminen on aivan normaalia… kukapa pystyisi vastustamaan pehmoisia tohveleita! Mukaan mahtuu kuitenkin myös adrenaliiniriippuvaisia, jotka kertovat nauttivansa aamiaiscroissantien varastamisen tarjoamasta jännityksestä (8 %) – tämä on todellinen retki pimeälle puolelle!

Kipeimmin kaivataan…

Vuosi 2020 oli matkailun kannalta surkea, ja onkin selvää, että suomalaiset ovat jälleen valmiita palaamaan valtavien hotellisänkyjen ja viiden tähden hemmottelun pariin.

Matkustusrajoitusten seurauksena lähes puolet (43 %) matkailijoista ilmoittaa ikävöivänsä eniten hotellien ravintoloita, kun taas 41 prosenttia suomalaisista kaipaa eniten puhdasta ja tahratonta kylpyhuonetta. 40 prosenttia ikävöi kuohkeita ja puhtaita lakanoita, ja 36 prosenttia kaipaa hotellin kylpylän hemmottelutuokioita ja poreallasta – laventelintuoksuisine hierontaöljyineen kaikkineen.