Matkustamista kaipaa koko Eurooppa!

Le Bristol Paris sijoitui korkealle Loved By Guests -palkintojen siisteyskategoriassa.

Matkustamista kaipaa koko Eurooppa,  kun koronapandemiaa on reilu vuosi  takana. Hotels.comin® tutkimuksen mukaan matkailijat ikävöivät erityisesti minibaareja ja kuohkeita kylpytakkeja, minkä lisäksi suomalaiset ovat kurkkuaan myöten täynnä oman kotinsa siivoamista ja kaipaavat jo tahratonta hotellitason siivousta.

Koska puhtaus on nyt tapetilla (kiitos pandemian), Hotels.com on lisännyt vuoden 2021 Loved by Guests* -palkintokategorioihin myös siisteyden. Tätä mainintaa varten hotellin on saatava vierailtaan siisteysarvosanaksi vähintään 9,5/10. Uusi tutkimus tukee havaintoja, sillä sen mukaan puhdas ja tahraton kylpyhuone lukeutuu niihin asioihin, joita suomalaiset kaipaavat hotelleista eniten (41 %). Lisäksi kaksi viidestä (42 %) haluaisi kaikista hotellin työntekijöistä (kokki ja hovimestari mukaan lukien) pestata viikoksi kotiinsa mieluiten juuri siivoojan – apu on siis todella tarpeen!

Lähes kolmasosa kyselyn vastaajista myöntää toivovansa, että osaisi siivota kotinsa yhtä nopeasti (29 %) ja hyvin (31 %) kuin hotellisiivooja siivoaa huoneen, ja joka kolmas (33 %) haluaisi siivoojien jakavan kanssaan muutaman siivousniksin. Raikkaan hotellihuoneen puutteessa Hotels.comin majoitusasiantuntijat haluavatkin auttaa sinua siivousongelmissasi – tässä muutama huippuniksi, miten saat kotisi hohtamaan puhtauttaan kilpaa lempihotellisi kanssa:

Miten voisit tietää olevasi maassa kaunehin, jos peilisi on täynnä rumia jälkiä? Valitse puhdistamiseen mikrokuituliina, josta ei irtoa nukkaa. Kaada sitten yksi osa etikkaa ja yksi osa vettä suihkepulloon, sulje hyvin ja sekoita ravistamalla.

Puhtaat valkeat lakanat

Kaipaatko matkustamista ja  viettää hotellielämää myös unten mailla? Laita siis lakanat likoamaan! Liottaminen poistaa ajan mittaan kertyneet pesuaine- ja rasvajäämät sekä kovasta vedestä peräisin olevat kivennäisaineet. Liota lakanoita neljän tunnin ajan kylpyammeessa täynnä kuumaa vettä ja ruokasoodan ja pyykinpesuaineen sekoitusta (1:2). Heitä lakanat sitten pesukoneeseen ja pyöritä pesuohjelma ilman pesuainetta. Tadaa! Herätessäsi et hetkeen muistakaan, ettet ole hotellissa vaan kotona!

Hellää hoivaa WC-istuimelle: 40 % vastaajista kaipasi vinkkejä WC:n puhdistamiseen, joten Hotels.com tutustui asiaan! Asiantuntijoiden mukaan WC-istuimen erityisen sitkeät tahrat (eipä niistä sen enempää…) lähtevät parhaiten hohkakivellä. Hankaa pari minuuttia pyörivin liikkein, niin painajaismaisetkin tahrat katoavat ja WC-istuimesi hohtaa puhtauttaan! Lisävinkki: älä erehdy käyttämään samaa hohkakiveä jalkapohjiisi…
Suihkurutiinit puhtaiksi: Kirjaimellisesti… Et uskokaan, miten paljon pölyä suihkuverho ja kylpyhuoneen matto pitävät sisällään! Puhdista ne näin: täytä kylpyamme kuumalla vedellä ja lisää neljä ruokalusikallista klooritonta valkaisuainetta. Liota noin tunti. Ravista ja huuhtele ammeellisessa puhdasta vettä.

Punaviini, viininpuna

Onko hotellielämän viettäminen lähtenyt hieman lapasesta ja läikkyikö punaviiniä matolle? Ei hätää, voit puhdistaa tahran silitysraudan höyrytoiminnolla, matonpesuaineella ja vanhalla liinalla tai rätillä. Varo kuitenkin polttamasta mattoa!

Emma Tagg, Hotels.comin Head of Global and EMEA Brand Communications, kommentoi: -Ei mikään ihme, että oman kodin siivoaminen kyllästyttää suomalaisia, sillä tutkimuksen mukaan pandemian alun jälkeen yli neljäsosa vastaajista on tehnyt kotonaan tehosiivouksen (27 %) ja yli kolmasosa on konmarittanut tavaroitaan (35 %) ja raivannut kaappeja (34 %) – koronarajoitukset ovat todellakin ajaneet ihmiset ylittämään rajojaan. On siis korkea aika lepuuttaa jalkoja ja ryhtyä taas viettämään hotellielämää!”

Hotels.comin Loved By Guests -palkinnot juhlistavat vuosittain majoitusliikkeitä, jotka saavat aidoilta Hotels.com-vierailta parhaat arviot. Varaa siis nyt ja matkusta myöhemmin, kun rajoituksista luovutaan.

Jos kaipaat matkustamista, täältä lisää koukuttavia hotellivaihtoehtoja