Matkavakuutus digiaikaan Finnairin verkkosivuilta

AIG ja Finnair ovat hiljattain laajentaneet Finnairin verkkosivuilla myytävien vakuutusten valikoimaa. Sivustolla kuluttajat voivat ostaa useita erilaisia vakuutuksia, jotka on räätälöity vastaamaan modernin matkailijan tarpeisiin.

Uuden vakuutussivuston kautta AIG ja Finnair pyrkivät laajentamaan kuluttajille saatavilla olevien vakuutusten tarjontaa sekä antamaan kuluttajille mahdollisuuden kustomoida vakuutusturvan matkan tarkoitukseen sopivaksi. Sivusto pyrkii myös vastaamaan kuluttajien toiveisiin vakuutusten ostamisen helpottamisesta.

Maailman talousfoorumin tutkimuksen (Digital Transformation Initiative, DTI) mukaan ilmailu- ja matkailualojen digitalisaation odotetaan lisäävän kannattavuutta ja tuottavan jopa 305 miljardin Yhdysvaltain dollarin arvosta voittoa vuosien 2016 ja 2025 välillä.

Lisäpalveluja lentoyhtiön digikanavissa

Teknologiaa hyödyntävät innovaatiot ovat matkailualalla kasvava trendi, ja lisäksi alalle tulevat uudet toimijat muovaavat toimintaympäristöä tarjotessaan kaikki palvelut, kuten lennot, majoituksen ja autonvuokrauksen, yhdessä palvelussa. Pysyäkseen trendin aallonharjalla AIG ja Finnair ovat syventäneet yhteistyötään tarjoamalla digiaikaan sopivia vakuutuksia moderneille matkailijoille.

Yhteistyö AIG:n kanssa on osa Finnairin pyrkimystä tarjota laajasti matkailuun liittyviä lisäpalveluja omissa digitaalisissa kanavissaan.

-Nämä uudet vakuutustuotteet vastaavat tämän päivän vapaa-ajan matkailijoiden muuttuviin tarpeisiin”, sanoo Salla Rinta-Kanto, Finnairin Experience Manager.

-Erilaiset aktiviteetit, kuten golf sekä konsertit ja muut tapahtumat ovat tärkeä osa lomaa monille asiakkaillemme.

Monipuolisia vaihtoehtoja

Finnairin verkkosivuilta hankittavissa olevien vakuutusten tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä kattava matkavakuutus, vuokra-auton omavastuunpoisto, tapahtumalipputurva (korvaa käyttämättömän pääsylipun hinnan, mikäli vakuutettu ei voi osallistua tapahtumaan esimerkiksi sairastumisen tai julkisen kulkuneuvon merkittävän myöhästymisen takia) sekä golfvälinevakuutus.

Sivuston tarjonnalla pyritään laajentamaan matkailijoille tarjolla olevien vakuutusten määrää ja vastaamaan nykypäivän elämyslomiin luontaisesti liittyviin riskeihin. Finnairin ja AIG:n luoma konsepti on ainoa laatuaan Pohjoismaissa.  Finnair on tällä hetkellä ainoa pohjoismainen lentoyhtiö, jolla on valikoimassaan näin laaja määrä erilaisia vakuutusratkaisuja.

Matkavakuutusten toimintamallien mullistus?

-Olemme innoissamme siitä, että voimme tarjota elämysten merkitystä korostaviin, moderneihin matkustustapoihin soveltuvia vakuutuksia helposti ja joustavasti. Finnair-yhteistyömme kautta toivomme pystyvämme mullistamaan matkavakuuttamisen toimintamalleja, jotka eivät ole aivan pysyneet digitaalisen muutoksen vauhdissa, sanoo AIG Suomen Branch Manager, Kristiina Laresvuo.

Uusia tuotteita markkinoille

-Tavoitteemme on, että vakuutusturvan hankkiminen olisi yhtä luonnollinen osa matkan varausprosessia kuin muutkin siihen liittyvät vaiheet. Saavuttaaksemme tämän tavoitteen, vakuutusalan tulee pystyä vastaamaan matkailijoiden tarpeisiin, tuoda uusia tuotteita markkinoille ja tehdä niistä mahdollisimman kiinnostavia kuluttajalle. Muutamien viime vuosien aikana Pohjoismaissa käsiteltyjen matkavahinkojen määrä on kasvanut etenkin hoitokulujen ja tavaravahinkojen osalta, joten tiedämme, että vakuutuksille on kysyntää, sanoo Kati Hautala, AIG:n Travel Insurance Manager, Nordics.

AIG:n ja Finnairin uuteen vakuutussivustoon voi tutustua täällä.