Maailma onnittelee satavuotiasta Suomea sinivalkoisin juhlavalaisuin

The Mansion House Dublin. Kuva: Conor McCabe

Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistetaan tällä viikolla sinivalkoisin juhlavalaisuin kautta Suomen, mutta myös lähes 30 maassa ympäri maailman. Innostus on kasvanut viime hetkiin asti ja jopa 50 ikonista kohdetta valaistaan sinivalkoisin värein satavuotiaan Suomen kunniaksi eri puolilla maailmaa.

Suomessa virinnyt innostus juhlistaa satavuotiaan syntymäpäivää sinivalkoisin juhlavalaisuihin on laajentunut myös maailmalle. Seuraavien päivien aikana on luvassa sinivalkoisia juhlavalaisuja yhteensä lähes 30 maassa ja jopa 50 kohteessa. Tietoja uusista valaistavista kohteista on kertynyt viime hetkiin asti.

Muun muassa Kristus-patsas Rio de Janeirossa ja Niagaran putoukset Kanadassa sekä monet muut upeat kohteet saavat ylleen sinivalkoisen juhlavalaistuksen Suomen kunniaksi.

-Satavuotias Suomi on saanut vastaanottaa kuluneen juhlavuoden aikana lukuisia huomionosoituksia ja lahjoja ympäri maailman. Nyt maailmasta tulee hetkeksi sinivalkoinen. Tämä on hieno hetki suomalaisille ja Suomen ystäville, Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen kiittää.
Suomi 100:n ja Suomen edustustoverkon yhteistyössä eri maiden kanssa valmistelema laaja kokonaisuus tuo Suomen suuren hetken esiin ympäri maailman. Yle välittää tunnelmat valaistavista kohteista televisiossa, Yle Areenassa, verkossa ja sosiaalisessa mediassa itsenäisyyspäivän aatosta alkaen.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on muodostunut kaikkien aikojen suurimmaksi juhla- tai teemavuodeksi Suomessa. Suomi 100 -juhlavuoden 5 000 hanketta käsittävä ohjelma on ulottunut yli sataan maahan, kaikille mantereille. Avoin ohjelma, sen laajuus ja tekemisen tapa ovat ainutlaatuisia myös kansainvälisesti.