Liettuan pääkaupunki Vilna herää juhlatunnelmaan

Liettuan pääkaupunki Vilna herää julatunnelmaan ja myös ensi vuonna 700-vuotissyntymäpäiväänsä, joten koko lomakausi on täynnä vuosipäivää edeltävää iloa ja seikkailuja. Tässä on viisi tärkeintä talvinähtävyyttä tänä jouluna Vilnassa.

1. Erottuva joulukuusi

Joulukuusi, joka on yleensä monimutkainen asennus eikä perinteinen koristelu, sijoitetaan Tuomiokirkkoaukiolle, aivan kaupungin sydämeen. Viime vuosina asukkaat ja vierailijat ovat saaneet häikäiseviä esityksiä joulukuusesta. Joka vuosi joulukuusi ylittää odotukset violetista puusta, joka on täynnä 70 000 hehkulamppua ja joka äänestettiin Euroopan kauneimmaksi vuonna 2017, sensaatiomaiseen shakin kuningattareen vuonna 2019. Yllätyksenä kaupungin asukkaille ja vieraille puun asennuskonsepti pysyy salaisuutena sen valaistuspäivään asti, joka on tarkoitus pitää tänä vuonna 26. marraskuuta.

2. Satumaiset joulumarkkinat.

Vilnan joulumarkkinoilla lomailu jatkuu. Puun ympärillä Tuomiokirkkoaukiolla ja Vincas Kudirka -aukiolla kaupungin pääkadun vieressä, markkinat kutsuvat ohikulkijat toteuttamaan lomapostikorttiunelmiaan: maistelemaan artesaaniherkkuja, ostamaan paikallisesti valmistettuja lahjoja, nappaamaan kupin kuumaa kaakaota. tai viiniä ja suuntaa muihin seikkailuihin kaupungissa. Joulumarkkinat ovat avoinna 26.11.-1.1.2023.

3. Luistelu vuosisadan vanhalla vankilan pihalla

Ne, jotka eivät voi kuvitella lomaansa ilman luistelua, voivat nauttia tästä talviurheilusta Vilnan jäähallissa. Tällä kaudella se rakennetaan yhdelle kaupungin ainutlaatuisimmista kaupunkitiloista – vankilan pihasta, josta tuli kulttuurikeskus Lukiškėsin vankila 2.0. Jäähalli, joka on avoinna 1.12.-28.2.2023, yhdistää tyypillisen lomatoiminnan epäperinteiseen ympäristöön ja luo vaihtoehtoisen jouluseikkailun.

4. Jouluurheilu

Joulupukki, tontut, keijut ja porot juoksevat ympäri kaupunkia, joten Vilna isännöi vuosittaista joulujuoksua. Perheet, lapset, paikalliset ja vieraat pääsevät pukeutumaan, juoksemaan ympäri juhlallisesti koristeltua kaupunkia ja tervehtimään lähestyviä vappuja 47. juoksutapahtumassa, joka järjestetään 10. joulukuuta.

5. Lomamakujen maistelua

Vilnan gastroskene kukoistaa ympäri vuoden ja saavuttaa huipputasonsa joulun aikaan. Lukuisat fine dining -ravintolat ja perinteisen keittiön ravintolat sijaitsevat kävelyetäisyydellä toisistaan ​​kaikkialla kaupungissa, ja ne kiehtovat asiakkaita Michelin-tähden arvoisilla luomuksilla. Vilna jopa esitteli heille todellisia tähtiä talvitaivaalla, jotka korostavat lahjakkaiden kokkien panosta huippuluokan gastronomisen ekosysteemin luomiseen.

Liettuan pääkaupunki tarjoaa joulutunnelmaa ja paljon muuta.