Lauda lentää Lappeenrannasta Wieniin keväällä 2020

Kuva: Lauda

Ryanairin omistama itävaltalainen Lauda avaa uuden reitin Lappeenrantaan Itävallan pääkaupungista Wienistä. Lauda on Itävallan suurin halpalentoyhtiö ja se on nimetty perustajansa Niki Laudan mukaan. Uusi reitti avataan maaliskuun lopussa 2020 ja se lennetään kaksi kertaa viikossa.

Kesäkaudella Ryanair lentää Lappeenrantaan myös Milanon Bergamosta, Berliinistä ja Budapestista kaksi kertaa viikossa sekä Ateenasta ja Thessalonikista kerran viikossa.

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Eija Joro iloitsee uudesta lentoyhteydestä.

– On todella hienoa, että voimme nyt avata uuden reitin suoraan Itävallasta Saimaalle. Wien on ollut kärkipaikoilla toivotuimpien uusien reittien listallamme.

− Uskomme, että upea Saimaan järvialue luontoelämyksineen ja sen monet viehättävät kaupungit houkuttelevat paljon matkailijoita Itävallasta, nyt kun suora ja edullinen lentoyhteys käynnistyy. Lappeenrannan lentoasema sijaitsee vain kahden kilometrin päässä Saimaan rannalta, joten loman aloittaminen ruuhkattomasti ei voisi olla enää helpompaa.

Wien on Joron mukaan myös yksi Euroopan kauneimmista kaupungeista ja kysytty matkakohde sekä suomalaisten että venäläisten matkustajien keskuudessa.

– Tämä reitti tulee olemaan varmasti suosittu ja toivotamme Laudan lämpimästi tervetulleeksi Lappeenrantaan, Joro sanoo.

Lappeenrannan lentoaseman ainutlaatuinen sijainti lähellä Pietaria ja Saimaan järvialueen sydämessä mahdollistaa laajan asiakaskunnan palvelemisen.

− Matkustajat ovatkin jo löytäneet Lappeenrannan helppona ja edullisena väylänä Suomeen sekä Pietarin upeaan metropoliin, joka sijaitsee vain kahden tunnin päässä Lappeenrannasta, Eija Joro jatkaa.

Lauda tarjoaa uuden lentoyhteyden kunniaksi hintatarjouksen Lappeenrannan ja Wienin välille. Yhdensuuntainen lippu kustantaa 19,99 euroa. Lippuja lennoille voi tarkastella Laudan verkkosivustolta.

– Olemme ylpeitä ja iloisia uudesta suorasta Lappeenranta-Wien -lentoyhteydestämme, joka laajentaa entisestään lentoreitistöämme, Laudan toimitusjohtaja Andreas Gruber sanoo.