Laivamatkustus sallitaan koronarokotetodistuksella

Laivamatkustus sallitaan – Tallink Silja ja muut varustamot hyväksyvät yhden rokotteen koronarokotetodistuksen Suomeen tulevilta matkustajilta 8.6.2021 alkaen huomioiden edelleen tiukat voimassa olevat maahantulon rajoitukset. Todistusta ei edellytetä risteilymatkustajilta, jotka eivät ole käyneet maissa toisessa maassa. Samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 16-vuotialta matkustajilta. Varustamot kuitenkin suosittelevat negatiivisen testitodistuksen hankkimista 12–15-vuotialle matkustajille Suomeen tultaessa sujuvoittamaan maahantuloa.

Rokote tulee olla Maailman terveysjärjestön tai Euroopan lääkeviraston hyväksymä ja rokotteen tulee olla otettu vähintään 21 päivää ennen matkaa. Rokotetodistuksesta tulee käydä ilmi asiakkaan nimi, syntymäaika, rokotteen nimi ja rokotteen antamispäivämäärä ja -paikka ja todistuksen myöntäjä. Rokotetodistus ei toistaiseksi vapauta viranomaisten rajalla suorittamasta terveystarkastuksesta.

Lisäksi jokaisen ulkomailta Suomeen saapuvan matkustajan on täytettävä henkilötietolomake mieluiten ennakkoon Finentryn kautta, tai paperisena laivamatkan aikana. Etukäteen täytetty lomake sujuvoittaa maahantuloa. https://www.finentry.fi/

Laivamatkustus sallitaan myös negatiivisella koronatestitodistuksella tai todistuksella sairastetusta koronavirusinfektiosta. Maahantulon rajoitukset ovat edelleen voimassa.

Rokotteet ovat tehokas tapa torjua koronaviruksen leviämistä. Asiantuntijoiden mukaan rokotetun henkilön todennäköisyys sairastua koronavirukseen ja levittää virusta on erittäin pieni. Rokotetodistus on tulossa myös EU:n yhteiseen valmisteilla olevaan vihreän todistuksen terveysturvalliseen matkustusmalliin.