Kylmyyttä ja pimeyttä paetaan lämpöön

Bali on kasvattanut suosiotaan viime vuosina tasaisesti ja on suomalaisten tämän talven haetuin lentokohde. Kuva: Jared Rice / Unsplash

Suunnitteletko lomareissua talven kylmyyden ja pimeyden keskelle .Tilastojen perusteella suomalaiset matkustavat lämmön perässä ja nyt alkaa olla kiire.

Jouluun ja alkuvuoteen sisältyy monia matkustusmahdollisuuksia juhlapyhien ja hiihtolomien lisätessä töistä saatuja vapaapäiviä. Suomalaisten joulun ja uudenvuoden ympärille sijoittuvat matkahaut ovatkin kasvaneet reilusti. Suosituimpia matkustuspäiviltään joulukuun alun ja helmikuun lopun välille sijoittuvista kohteista ovat tänä vuonna lämpimät kaukokohteet Bali, Phuket ja Krabi.

-Suomalaisten joulusesonkiin sijoittuvat haut ovat parissa vuodessa kasvaneet kolmanneksen, ja tämän vuoden tilastoissa haetuimpia ovat erityisesti paljon aurinkoa ja lämpöä tarjoavat matkakohteet. Listan kärkikohteeseen, Balille, haluaa nyt moni ja sen koko talven haut ovat kasvaneet viime vuodesta yli puolella, kertoo momondon Suomen edustaja Miina Malkki.

-Vahvimmin nouseva kohde on kuitenkin Las Vegas, jonne suomalaisten koko alkutalven haut ovat kasvaneet 165 prosenttia ja joka on koko listan neljänneksi haetuin kohde.

JOULU-HELMIKUUN TOP 5 HAETUINTA KOHDETTA:
1. Denpasar, Bali
2. Phuket
3. Krabi
4. Las Vegas
5. Teneriffa

JOULU-HELMIKUUN HAUISSA ENITEN KASVUA VUOTEEN 2016:
1. Las Vegas + 165 %
2. Denpasar Bali + 56 %
3. Goa + 45 %

JOULUN YKKÖSKOHDE BANGKOK

Joulukohteena viime vuoteen verrattuna suosiotaan eniten on kasvattanut Madeira, jonka haut ovat kasvaneet 47 prosenttia. Toiseksi eniten kasvua on Balin hauissa ja kolmantena listalla ovat Malediivit. Haetuimmat joulukohteet ovat tänä vuonna kestosuosikit Bangkok, Dubai ja Phuket.

JOULUN JA UUDENVUODEN TOP 5 HAETUINTA KOHDETTA:
1. Bangkok
2. Dubai
3. Phuket
4. Denpasar, Bali
5. Malaga

JOULUN JA UUDENVUODEN HAUISSA ENITEN KASVUA VUOTEEN 2016:
1. Madeira + 47 %
2. Denpasar, Bali + 34 %
3. Male, Maledives + 33 %