Kreikka Aurinkomatkojen kesäykkönen 2020

Rodos on suomalaisten todellinen kestosuosikki. Kuva: Timo Parkkinen

Alkuvuosi on oivaa aikaa kääntää katse kohti kesälomia ja aloittaa lomaunelmointi. Aurinkomatkat listaa ensi kesän suosikkikohteet ja paljastaa parhaat vinkit uutuuskohteista.

Suomalaiset matkaavat etenkin Etelä-Euroopan kohteisiin ensi kesänä. Aurinkomatkojen Aurinkoheimo kehittäjäyhteisö-kyselyyn vastanneista jopa 78,4 prosenttia aikoo suunnata Etelä-Eurooppaan. Seuraavaksi suosituin vaihtoehto Keski-Eurooppa sai 13,7 prosentin kannatuksen.

– Kesämyynti vetää nyt hyvällä vauhdilla. Ikisuosikkien, kuten Kreikan kohteiden lisäksi myös uutuudet kuten Italian Calabria ovat löytäneet kohderyhmänsä. Nyt on hyvä hetki varmistaa itselle mieluisin matkustusajankohta ja matkakohde, kertoo Aurinkomatkojen tuotteista vastaava johtaja Pekka Antila.

Aurinkomatkojen kesän 2020 suosituimmat kohteet

Kreeta, Kreikka
Rodos, Kreikka
Alanya, Turkki
Parga, Kreikka
Gardajärven alue, Italia
Tutuista kohteista uusia helmiä

Italian kohteet nostivat suosiotaan jo viime kesänä, mutta tulevana kesänä etenkin Italian Gardajärven alue nousee jo kärkikahinoihin. Italia on monen suomalaisen kestosuosikki, sillä se tarjoaa unohtumattomia makuelämyksiä ja upeita luontokohteita. Ensi kesänä paljon Italiaa kiertäneellekin löytyy jotain uutta, kun Aurinkomatkojen uutuuskohde Calabria avataan huhtikuussa. Etelä-Italian Calabriassa pääsee tutustumaan aitoon Italiaan ja maistelemaan makeita Tropean punasipuleita ja uimaan häkellyttävän kirkkaassa merivedessä.

Ensi kesänä Aurinkomatkat tuo myös kokonaan uuden Kreikan kohteen lomavalikoimiinsa. Thassos ihastuttaa vehreydellään ja saaren lomakylissä pinjapuiden reunustamat vaaleahiekkaiset rannat sopivat hyvin esimerkiksi lapsiperheiden lomailuun. Kreikan pohjoisimman saaren aito kreikkalaistunnelma syntyy rennosta ilmapiiristä ja vieraanvaraisista ihmisistä.

Suorin lennoin kohteeseen ja majoittuminen paikallisomisteisessa hotellissa

Aurinkoheimo-kyselyyn vastanneiden mielestä tärkein lomamatkan valintakriteeri oli suorat lennot kohteeseen (72,8% vastaajista).

– Aurinkomatkat lentää aina Finnairin suorin lennoin Helsingistä, mikä on etenkin lapsiperheille tärkeää. Lomakohteeseen halutaan päästä mahdollisimman vaivattomasti, Antila sanoo.

Aurinkoheimo-kyselyssä 66,3 prosenttia vastaajista kertoi arvostavansa hotellissa sen läheltä löytyviä palveluita. 59,6 prosentin mielestä hotellin on tärkeää olla lähellä rantaa. Sijainnin lisäksi hotellivalinnoissa monet suosivat myös paikallisomisteisuutta (28,3% vastaajista).

– Yksi olennainen osa vastuullisuustyötämme on paikallisten yhteisöjen ja yrittäjien tukeminen sekä pitkäaikaiset kumppanuudet. Hotellivalikoimastamme löytyy lukuisia pieniä ja keskisuuria paikallisomisteisia hotelleja, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo vuosikymmeniä. Perheomisteiset hotellit tarjoavat mukavan majoituksen lisäksi aitoja kohtaamisia paikallisten kanssa, ja usein myös sisäpiirin tietoa lomakohteesta, Antila kertoo.