Kotimaanmatkailun suosio kasvaa vahvasti

Eteläsuomalaisten ryntäys lumikohteisiin hiihtolomaviikoilla havainnollistuu hyvin: Helsinki poislukien, suosituimmat kotimaan lentokohteet ovat: Kittilä, Oulu, Rovaniemi, Ivalo ja Kuusamo.

Kotimaanmatkailu hiihtolomaviikoilla on aikaisempaa suositumpaa. Tämä ilmenee Suomen johtavan nettimatkatoimiston ebookersin selvityksessä. Kotimaan hotellivaraukset helmikuulle 2020 kasvoivat lähes 40 prosenttia vuotta aikaisempaan verrattuna. Eniten suosiotaan yöpymisten perusteella on kasvattanut Kittilä, jossa Levin hiihtokeskuksen vetovoima vastaa jopa 235 prosentin kasvusta vuotta aikaisempaan verrattuna. Kittilän vahva hiihtolomasesonki näkyy myös ebookersin lentotilastoissa: Kittilän lentoasema on Helsingin jälkeen Suomen suosituin matkakohde.

-Eteläsuomalaisten ryntäys lumikohteisiin hiihtolomaviikoilla havainnollistuu hyvin lentotilastoissamme. Helsinki poislukien, suosituimmat kotimaan lentokohteet ovat: Kittilä, Oulu, Rovaniemi, Ivalo ja Kuusamo, sanoo ebookersin viestintäpäällikkö Claudia Parker.

Ulkomaanmatkailussa hiihtolomien kovin kasvaja ebookersin hotellivarausten perusteella on Yhdysvallat, jossa suomalaiset yöpyvät 60 prosenttia enemmän vuotta aikaisempaan verrattuna. Yhdysvaltojen suosion kasvu suomalaisten hiihtolomakohteena näkyy myös lennoissa, joita on varattu helmikuulle niin ikään 60 prosenttia enemmän vuotta aikaisempaan verrattuna. Aurinkolomien suosio ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään. Hiihtolomaviikkojen suosituin ulkomaan matkakohde lentovarausten perusteella on Kanariansaaret ja Espanja, jonne lennetään helmikuussa Suomesta 75 prosenttia enemmän vuotta aikaisempaan verrattuna.

Kotimaan suosituimmat kohteet helmikuussa

Helsinki

Kittilä

Oulu

Rovaniemi

Ivalo

Kuusamo

Turku

Vaasa

Kuopio

Kajaani

Ulkomaan suosituimmat kohteet helmikuussa

Espanja ja Kanariansaaret

Saksa

Yhdistyneet kansakunnat

Yhdysvallat

Italia

Ruotsi

Puola

Portugali

Thaimaa

Ranska