Kesän lomamatkoja myydään vauhdilla

Rodos on ollut suomalaisten kestosuosikki jo vuosikymmenien ajan. Kuva: TUI Finland

Kreikka on perheiden ylivoimainen suosikki

Tänä kesänä yhä useampi suomalainen perhe suuntaa kesälomallaan Kreikan auringon alle. TUIn sivuilla toteutetun kyselyn mukaan 40% lapsiperheistä suunnittelee lomamatkaa Kreikkaan tulevana kesänä. Hotellia valittaessaan perheet arvostavat sijaintia ja hotellin tasoa.

Monipuolinen Kreikka on kaikkea mitä lomalta voi odottaa ja sen kauniista saarista jokainen matkailija löytää itselleen sopivan matkakohteen. Kreikan kohteista Rodos on suomalaisten matkailijoiden tulevan kesän ykkönen ja toiseksi suosituimpana kohteena tulee Kreeta.

– Kreikkaan perheitä houkuttelevat monipuoliset kohteet, lyhyt lentoaika ja loistavat perhehotellit. Swim up -huoneet myydään aina ensimmäisenä, joten nyt kannattaa olla viimeistään liikkeellä, vinkkaa TUI Finlandin Anna-Maria Mettin, Head of Digital Sales and Marketing

-Kyselymme mukaan Kreikka on ylivoimaisesti lapsiperheiden suosikkimaa, jonka jälkeen tulevat Espanja ja Kroatia. Kysyimme myös mitä asiakkaamme arvostavat hotellia valittaessa ja kärkeen nousivat sijainti, hotellin taso ja lapsiystävällisyys. TUIn tarjoamat, erityisesti lapsiperheille sopivat hotellikonseptit, TUI Family Life ja Blue Star tarjoavat perheille mukavaa tekemistä koko loman ajaksi. TUI Sensatori -hotellit tarjoavat perheille viiden tähden modernia luksuslomailua Mettin kertoo.

TUIn kyselyssä vain 3 prosenttia perheistä nimeää Turkin mieluisimmaksi kohteeksi? Turkin tarjonta ja kysyntä on kuitenkin selvässä kasvussa.

Perheiden mieluisimmat kohteet kesälle 2019

Kreikka 40 %
Espanja 19 %
Kroatia 12 %
Italia 9 %
Turkki 3 %
Muut: Bulgaria, Montenegro, Albania 7 %, jokin kaukokohde 10 %

Perheet arvostavat hotellia valitessaan eniten
Sijainti 32 %
Hotellin taso 29 %
Lapsiystävällisyys 20 %
Hotellin palvelut 10 %
Asiakasarviot 9 %

Lähde: Asiakaskysely TUIn sivuilla, vastaajia 974