Kesäkuun uusi matkustajaennätys Tallinkilla

Kesäkuussa 2018 Tallink-konserni kuljetti enemmän matkustajia kuin vastaavassa kuussa koskaan aikaisemmin: kaikilla reiteillä yhteensä 989 445 matkustajaa. Edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna kasvua oli 1,4 prosenttia.

Kesäkuun matkustajaennätys tehtiin Suomi-Viro-reitillä, jolla matkusti 512 077 matkustajaa eli tasan prosentti enemmän kuin kesäkuussa 2017, ja Ruotsi-Viro-reitillä, jolla matkusti 101 249 matkustajaa eli 3,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Lisäksi edelliskuukausien tavoin myös kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä kasvoi ollen kesäkuussa 2018 yhteensä 32 450 yksikköä, mikä on 5,2 prosenttia enemmän kuin kesäkuussa 2017.

– Toinen vuosineljännes, huhti-kesäkuu, on ollut kokonaisuutena meille vahva neljännes, sillä matkustajamäärät ovat kasvaneet lähes kaikilla reiteillä ja kuljetettujen rahtiyksiköiden määrä kaikilla reiteillä. Rahtiyksiköiden määrä kasvoi kokonaisuudessaan 10,1 prosenttia, mikä on erityisen myönteinen tulos. Toivomme kasvun jatkuvan vuoden 2018 jälkipuoliskolla ja sen jälkeenkin. Rahtimäärän kasvu vaikuttaa tosin henkilöautojen kuljetuskapasiteettiin laivoillamme, sanoo Tallink-konsernin talousjohtaja Veiko Haavapuu.

– Iloitsemme siitä, että olemme saavuttaneet kesäkuun uuden matkustajaennätyksen etenkin Suomi-V.iro-reitillä, jolla kilpailu on jo jonkin aikaa ollut erittäin kovaa, Haavapuu toteaa.L

Helsinki-Tallinna -reitillä on ennätysmäärä laivoja kesän vilkkaimpaan aikaan. Tallinkin lisäksi Viking Line ja Eckerö Line ovat lisänneet lähtöjä