Kansallisteatterin peruskorjaus toteutetaan vaiheittain

Kansallisteatterin peruskorjaus käynnistyy vaiheittain.

Kansallisteatteri ei päässyt aloittamaan peruskorjausta suunnitellusti, koska rakennuslupaan liittyvästä päätöksestä tehtiin valitus. Suunnitelman mukaiseen 1930-luvun osaan kohdistuva valitus on edelleen hallinto-oikeuden käsittelyssä. Tämän johdosta Kansallisteatteri joutui muuttamaan suunnitelmia, ja nyt peruskorjausta pyritään edistämään vaiheittain. Ensimmäiseksi on saatu rakennuslupa Kaisaniemen päädyn 1950-luvun osan perustusten vahvistamiseksi.

-Peruskorjaussuunnitelmamme menivät uusiksi valitusprosessin myötä. On kuitenkin hyvä, että pääsemme nyt etenemään vaiheittain, vaikka prosessin jakaminen osiin tuottaakin enemmän kustannuksia. Alkuperäinen aikataulu viivästyy, mutta hanke etenee nyt joka tapauksessa, pääjohtaja Mika Myllyaho kommentoi.

Työt alkavat työmaan aitauksella, minkä jälkeen jatketaan ponttiseinän rakentamisen valmistelevilla töillä.

Kansallisteatterin peruskorjaushankkeen tarkoituksena on kunnostaa teatterin uusi osa tavalla, joka kunnioittaa kulttuurihistoriallisesti merkittävän arvokohteen arkkitehtuuria. Uusitut tilat tulevat antamaan entistä paremmat puitteet monipuoliselle ohjelmistolle kunnioittaen samalla Kansallisteatterin taiteellisesti tinkimätöntä henkeä ja arvokasta historiaa. Suunnitelman ytimessä on kestävä rakentaminen. Suunnittelussa ja toteutuksessa noudatetaan kestävän rakentamisen periaatteita ja jatketaan rakennuksen käyttöikää taas kauas tulevaisuuteen.

Hankkeen toteuttajana toimii SRV. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Kansallisteatterin edustajien kanssa niin kutsutulla kärkihankeallianssimallilla.