Kaikkien aikojen matkustajaennätys

Tallink, Baltic Princess

 Tallink vahvassa vedossa

Upea kesäsää johtaa ennätyslukuihin Itämerellä. Tallink-konserni teki heinäkuussa kaikkien aikojen matkustajaennätyksen ja kuljetti laivoillaan yhteensä 1 223 901 matkustajaa, mikä on 1,3 prosenttia enemmän kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Edellisvuoden heinäkuuhun verrattuna myös kuljetettujen rahtiyksiköiden ja ajoneuvojen määrät kasvoivat.

-Olemme saavuttaneet yhden kuukauden matkustajamäärässä uuden virstanpylvään, mikä on selvä todiste siitä, että Itämerellä matkustavat ovat jälleen kerran antaneet huippuarvosanat Tallinkin palvelun laadulle tällä hyvin kilpaillulla markkinalla. Tämä on jo kuudes vuosi, kun saavutamme matkustajaennätyksen – kiitos asiakkaidemme, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Paavo Nõgenen mukaan hyvään tulokseen on siivittänyt jatkuva tuotteiden ja palveluiden kehitystyö sekä yhtiön aluksiin tekemät investoinnit, mutta sitä on edesauttanut myös poikkeuksellisen lämmin kesä sekä yhtiön tekemä työ uusilla markkinoilla, erityisesti Aasian maissa. Aasialaisten matkustajamäärän kasvu on luonnollisesti vaikuttanut myös heinäkuun ennätystulokseen.

Eniten matkustajia heinäkuussa 2018 oli Suomi-Viro-reitillä, jolla matkusti 633 260 matkustajaa (1,0 prosenttia enemmän kuin vertailuajankohtana heinäkuussa 2017). Suomi-Ruotsi-reitillä matkusti 375 199 matkustajaa (+2,2 prosenttia), Ruotsi-Viro-reitillä 118 501 matkustajaa (+1,5 prosenttia) ja Ruotsi-Latvia-reitillä 96 941 matkustajaa (-0,1 prosenttia).

Matkustajamäärän lisäksi myös kuljetettujen rahtiyksiköiden sekä ajoneuvojen määrät jatkavat kasvuaan. Heinäkuussa 2018 yhtiön laivoilla kuljetettiin 29 629 rahtiyksikköä, mikä on vuodentakaiseen verrattuna +7,1 prosenttia, ja 153 805 ajoneuvoa, mikä on 1,0 prosenttia enemmän kuin heinäkuussa 2017.