Joulun aikaan matkustavat aktiivisimmin yli 50-vuotiaat

Santa Maria, Sal, Kap Verde. Kuva:Tjäreborg

Loskan ja pimeyden vaihtaminen esimerkiksi tropiikin lämpöön ja valkoiseen hiekkaan houkuttelee talvella ja joulun alla. Varsinkin Kanariansaaret, Dubai sekä Malediivit houkuttelevat nyt kaamosta pakenevia suomalaisia. Yli 50-vuotiaat matkaavat joulun aikaan muita ikäryhmiä aktiivisemmin ulkomaille.

-Matkustaminen joulun aikaan ja talvella muutenkin on jo pitkään ollut suosittua suomalaisten keskuudessa. Tänä vuonna jouluaatto on maanantaina, joten pidemmänkin loman saa pidettyä tänä vuonna helposti ottamalla välipäivät vapaaksi, kertoo Aura Soininen, viestintäpäällikkö, Tjäreborg.

Jo klassikoiksi muodostuneet Gran Canaria ja Teneriffa ovat suomalaisten talven suosikkikohteita, mutta myös kaukolomat ovat suosittuja vuoden vaihteen aikaan. Tällä hetkellä erityisesti Malediivit, Dubai sekä Kap Verde, Tjäreborgin tämän talven uutuuskohde, kiinnostavat suomalaisia.

Viime joulun ja vuodenvaihteen aikaan matkustaneista Tjäreborgin asiakkaista 40 prosenttia oli 50-vuotiaita tai vanhempia.
-Innokkaimmin joulun ja vuodenvaihteen aikaan matkustavat yli 50-vuotiaat suomalaiset. Toki myös monet lapsiperheet haluavat pienen tauon arjesta ja kaamoksesta, jatkaa Soininen.

Vielä joitakin paikkoja lämpöön

Kuten aiemminkin, suomalaiset ovat myös tänä vuonna varanneet joulun ja vuodenvaihteen matkat jo hyvissä ajoin. Joitakin paikkoja on kuitenkin vielä jäljellä.

-Suomalaiset varaavat joulun ajan matkat usein jo hyvissä ajoin, sillä on yleisesti tiedossa että joulu ja uusivuosi ovat haluttuja ajankohtia lomamatkalle. Matkan odottaminen ja suunnitteleminen piristävät myös syksyn pimeyttä, Soininen sanoo.