Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennus etenee

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajennuksesta valmiina ovat uudet parkkihallit P1 ja P2 sekä laajennuksen ulkokuori. Sisäpuolen töitä tehdään parhaillaan. Luontoelementti Luoto rakentuu murikka kerrallaan.

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajennus koostuu terminaalilaajennuksesta ja siihen liittyvistä ulkoalueista. Matkustajien käyttöön tulee laajennuksen jälkeen terminaali 2:n laajennuksen lisäksi uusi nopeampi, säänsuojassa oleva kulkuyhteys terminaalista kehäradalle, pysäköintiin uudet parkkihallit P1 ja P2 sekä uudet bussilaiturit koiran ulkoilutukselle varattuine paikkoineen.

Kehitysohjelmaa päätettiin jatkaa koronakriisin aiheuttamista taloudellisista vaikeuksista huolimatta, koska se voi viruksen hellittäessä ja maailman avautuessa antaa etulyöntiaseman kilpailijoihin verrattuna. Kyseessä on Finavian historian mittavin kehityshanke.

Terminaali 2:n laajennusprojektissa rakennetaan ensin uudisrakennukset, jonka jälkeen tehdään muutostyöt olemassa oleviin tiloihin. Nykyiset lähtöselvitystoiminnot siirretään vanhoista tiloista uusiin, kun tilat ja järjestelmät saadaan otettua käyttöön. Nykyiset lähtöselvitysalueet muutetaan tämän jälkeen porttiodotusalueeksi.

Tällä hetkellä selvitetään, miten nykyisen terminaalin muutostyöt pystyttäisiin aloittamaan aiottua nopeammassa aikataulussa.
─ Tavoitteena on, että nykyisen terminaalin sisäiset muutostyöt pystyttäisiin aloittamaan jo ensi vuonna, kertoo Finavian projektipäällikkö Tuomo Lindstedt kehityshankkeen infotilaisuudessa.

Alun perin nykyisen terminaalin muutostöiden piti alkaa vasta 2022.

Luoto-elementti vangitsee katseen
Terminaali 2:n laajennuksen ulkokuori on valmis ja julkisivun ensimmäiset verhoilut on tehty. Pintaan tulee kaunis salmiakkikuvio, joka toistuu läpi laajennuksen. Sisäpuolella työt ovat täydessä vauhdissa.

─ Lähtöaulan merkittävimmän arkkitehtuurisen yksityiskohdan eli rakennuksen puisen alakaton asennus on aloitettu ja siellä on noin kymmenen prosenttia saatu paikoilleen, kertoo Lindstedt.

Saapuvien tason keskelle tuleva, suomalaista luontoa esittelevä Luoto-elementti rakentuu hyvää vauhtia. Kivenmurikat on jo tuotu paikalleen ja luonnonkivilattia valmis. Luoto tulee valmiina olemaan nähtävissä myös lähtevien tasolta.