Helsinki-Vantaan lentoaseman liikennejärjestelyt muuttuvat

Helsinki-Vantaan lentoaseman taksiliikenne sekä matkustajien saatto- ja noutoliikenne keskitetään väliaikaisesti terminaali 1:n (T1) eteen. Autoilla ei enää pääse ajamaan terminaali 2:n edustalle 2. maaliskuuta 2021 alkaen.

​- Käytännössä muutos tarkoittaa sitä, että takseilla ja yksityisautojen kyydissä liikkuvat matkustajat lähtevät lentoasemalta  ja saapuvat lentoasemalle T1:n aulan kautta. Uudet järjestelyt eivät koske bussien, invataksien eivätkä junien matkustajia, kertoo  pysäköinnin ja taksiliikenteen asiakkuuspäällikkö Jukka Isomäki Finaviasta

Kun matkustajia tulee vastaan lentoasemalle, auto kannattaa pysäköidä P3:een.

– Suosittelen rohkeasti ajamaan sisälle lentoaseman parkkihalliin. Tilaa on aina ja eikä tarvitse stressata paikan etsimisen, pysäköintikieltojen tai parkkisakkojen pelossa. Matkustajaa voi rauhassa odotella joko autossa tai T1:n kohtaamispisteellä, Isomäki sanoo.

Koronapandemian vuoksi kaikki lennot on toistaiseksi keskitetty terminaali 2:een (T2), jonne T1:stä pääsee kävellen yhdyskäytävää pitkin. Matkaa kertyy noin 300 metriä. Noutajia ja saattajia pyydetään odottamaan Helsinki-Vantaan T1:ssä.