Helsinki-Vantaa Euroopan paras kokoluokassaan

Lentoasemayhtiö Finavialle on myönnetty arvostettu kansainvälinen lentokenttäpalkinto. Palkinto perustuu tutkimukseen, jossa matkustajat ovat arvioineet, että Helsinki-Vantaan lentoaseman Euroopan paras kokoluokassa 15–25 miljoonaa matkustajaa.

– Olemme iloisia palkinnosta ja ylpeitä siitä, että lentomatkustajat ovat valinneet Helsinki-Vantaan parhaaksi lentokentäksi Euroopassa. Helsinki-Vantaan lentoasema on vuosi toisensa jälkeen säilyttänyt vahvan asemansa maailman parhaiden lentokenttien joukossa, Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki sanoo.

ASQ-palkinnon (Airport Service Quality) on myöntänyt lentoasemien kansainvälinen kattojärjestö Airports Council International (ACI). Palkinnot jaettiin lentoasemille, jotka olivat alueensa ja kokoluokkansa parhaita.

Euroopan paras palkinto perustuu jatkuvaan asiakastyytyväisyyden ja palvelujen laadun mittaukseen. ASQ-tutkimukseen osallistuu vuosittain liki 400 lentoasemaa 95 maasta. Tutkimusta varten Helsinki-Vantaan lentoasemalla haastatellaan vuosittain noin neljää tuhatta lentomatkustajaa.

Lentomatkustajat arvioivat ASQ-tutkimuksessa 30:a eri palvelukategoriaa muun muassa opastusta, asiakaspalvelua, lähtöselvitystä sekä ostos- ja ruokailumahdollisuuksia.
Finavia on viime vuosina uudistanut Helsinki-Vantaan palvelu- ja ravintolavalikoimaa osana lentoaseman mittavaa kehitysohjelmaa. Myös lähtöaula, tuloaula ja turvatarkastus ovat uudistuneet.

– Olemme suunnitelleet ja rakentaneet Helsinki-Vantaan ja sen uudistuneen terminaalin lentomatkustajia varten. Uskomme, että olemme onnistuneet kehittämään lentoaseman, joka palvelee monipuolisesti eri matkustajien tarpeita ja lisää matkustuksen sujuvuutta.

Helsinki-Vantaan lentoasema juhli 70-vuotista taivaltaan 2022.