Finnairin Koronaturva Finnairin ja Aurinkomatkojen asiakkaille

Finnair lisää uuden, maksuttoman Finnairin Koronaturvan Finnairin lentolippuihin määräajaksi ja tarjoaa näin asiakkaille lisäturvaa matkustamiseen koronavirusaikana. Finnairin Koronaturva kuuluu Finnairin lentolipun hintaan ilman lisämaksua, kun asiakkaalla on Finnairin myyntikanavista ostettu matka Suomesta ulkomaille tai Aurinkomatkojen ulkomaanmatka, jossa lähtöaika on ajalle 3.11.2020–31.3.2021. Vakuutus on voimassa sekä uusille että jo aiemmin tehdyille varauksille, joiden matkustusaika on marras-maaliskuussa. Finnairin Koronaturva täydentää matkailijan omaa matkavakuutusta.

-Matkustamiseen liittyy näinä päivinä uudenlaista huomioitavaa. Meille on tärkeää, että asiakkaamme voivat lähteä matkalle luottavaisin mielin. Matkavakuutus ei aina kata koronaviruksen aiheuttamia sairauskuluja. Finnair Koronaturva täydentää asiakkaan omaa matkavakuutusta kattamalla sairaus- ja karanteenikuluja matkakohteessa siinä tapauksessa, että matkustaja sairastuisi koronavirukseen matkan aikana, Finnairin asiakaskokemuksesta ja tuotteista vastaava johtaja Tiina Tissari sanoo.

Finnair Koronaturva kattaa matkakohteessa syntyvät koronaan liittyvät sairaudenhoitokulut, koronavirustestin hinnan, kun tulos on positiivinen ja sairastumisesta seuraavan karanteenin aiheuttamat lisäkulut, kuten majoituksen. Vakuutus sisältää myös uuden paluulennon, mikäli asiakas ei voi koronaan sairastumisen vuoksi matkustaa alkuperäisen matkasuunnitelmansa mukaisesti. Finnairin, Finnair Holidaysin ja Aurinkomatkojen asiakkaat saavat nämä edut ilman lisämaksua kohteesta riippumatta, kun matkan lähtömaa on Suomi ja matka suuntautuu ulkomaille.

Mikäli asiakas sairastuu kohteessa, häntä pyydetään aina ensin olemaan yhteydessä Finnairin vakuutuspalvelukumppaniin saadakseen heiltä hyväksynnän korvattaville kuluille. Kumppani huolehtii kuluista suoraan paikallisten palveluntarjoajien kanssa edellyttäen, että asiakas on kumppaniin yhteydessä etukäteen. Hyväksynnän jälkeen asiakas voi siis käyttää palveluita ilman käteismaksuja ja omavastuuta. Kumppanin englanninkielinen puhelinpalvelu on tavoitettavissa vuorokauden ympäri.
Lisätietoja on osoitteessa www.finnair.com.