Finnairilla pyyhkii hyvin

Syksyllä tehtävänsä jättävällä toimitusjohtaja Pekka Vauramo on syystäkin tyytyväinen. Kuva: Finnair

Finnairin liikevaihto kasvoi toisella vuosineljänneksellä 12,9 prosentia ja tammi-kesäkuussa 13,7 prosenttia vertailukaudesta. Vuosipuoliskon  vertailukelpoinen liiketulos oli 51,8 miljoonaa euroa (28,5). Liiketulos oli 45,9 miljoonaa euroa (79,1).

Toimitusjohtaja Pekka Vauramon mukaan toinen vuosineljännes oli kokonaisuutena hyvä.

-Vertailukelpoinen liiketuloksemme nousi kauden uudelle ennätystasolle  polttoaineen hinnan noususta huolimatta. Kapasiteettimme kasvoi kutakuinkin odotustemme mukaisesti lähes kaksinkertaista vauhtia markkinakasvuun verrattuna.
Saavutettu tulosparannus kertoo, että olemme onnistuneet kasvustrategiamme toteutuksessa.

– Matkustajien määrä nousi etenkin Aasian-liikenteessä. Venäjällä järjestetty jalkapallon FIFA World Cup näkyi kesäkuussa sekä Euroopan että Pohjois-Amerikan reiteillä. Toukokuussa ja kesäkuussa teimme kuukausikohtaiset matkustajaennätykset. Myös matkapalvelujen liikevaihto kehittyi hyvin, kun taas lisämyynti ja rahti kasvoivat odotuksiamme hitaammin, Vauramo sanoo.

Tulevaisuuden näkymät

Kansainvälinen lentoliikenne kasvaa edelleen vuoden 2018 toisella puoliskolla. Finnair odottaa kilpailun lisääntyvän erityisesti Euroopan ja Aasian välisillä reiteillä sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisillä reiteillä, kun nykyiset ja uudet toimijat lisäävät kapasiteettia.

Finnair arvioi, että sen kapasiteetti kasvaa yli 15 prosenttia vuonna 2018. Matkustajamäärän odotetaan kasvavan jokseenkin saman verran kuin kapasiteetin, kun taas liikevaihdon odotetaan kasvavan hieman kapasiteetin kasvua hitaammin.
Lentopetrolin hinnan tuntuva nousu vaikuttaa Finnairin tulokseen etenkin toisella vuosipuoliskolla.