Finnair vähentää noin 150 tehtävää

Finnair vähentää noin 150 työtehtävää globaalisti. Osalle henkilöistä on mahdollista tarjota toista tehtävää Finnairissa. Tavoitteena on palauttaa Finnairin kannattavuus.

Venäjän ilmatilan sulkeutumisen myötä dramaattisesti muuttuneen toimintaympäristön vuoksi tehtäviä vähenee Suomessa noin 90.  Suomen ulkopuolella työ Finnair vähentää 57 työtehtävää. Henkilöstövähennykset toteutetaan helmikuun 2023 loppuun mennessä.

-Finnairilaiset ovat sitoutuneita ammattilaisia, jotka ovat monella tapaa joutuneet jo venymään ensin pandemian vuoksi, ja nyt Venäjän aloittaman sodan vuoksi. Olen syvästi pahoillani, että joudumme tekemään tämänkaltaisia raskaita, mutta välttämättömiä ratkaisuja, kun tavoittelemme kannattavuutemme palauttamista, sanoo toimitusjohtaja Topi Manner.

Muutosneuvotteluiden piirissä oli Suomessa noin 770 henkilöä, jotka työskentelevät johto-, päällikkö-, asiantuntija- ja toimihenkilötehtävissä. Finnairilla on Suomessa ja sen ulkopuolella yhteensä noin 5300 työntekijää.

Finnair tarjoaa työnsä menettäville NEXT-nimellä kutsuttavan uudelleentyöllistymistä edistävän kokonaisuuden, johon kuuluu muun muassa henkilökohtaista uravalmennusta ja koulutusmahdollisuuksia.

Finnair jatkaa määrätietoisesti kannattavuuden palauttamiseen tähtääviä toimia mm. vähentämällä yksikkökustannuksia ja vahvistamalla yksikkötuottoja.

Näin Finnair uutisoi lokakuussa 2022.