Finnair teki huikean tuloksen

Syksyllä tehtävänsä jättävällä toimitusjohtaja Pekka Vauramo on syystäkin tyytyväinen. Kuva: Finnair

Sinivalkoinen lentoyhtiö Finnair etenee reippaassa myötäleessä. Yhtiön liiketulos kolminkertaistui vuoden 2017 aikana. Takavuosien ankeat ajat ovat enää vain muistoja.

Finnairin liikevaihto kasvoi 10,9 prosenttia vertailukaudesta ja oli 2 568,4 miljoonaa euroa. Liiketulos oli 224,8 miljoonaa euroa.
Toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo suoraan, että vuosi oli yhtiölle erinomainen.

-Vertailukelpoinen tuloksemme yli kolminkertaistui 170 miljoonaan euroon. Samalla kun kasvatimme kapasiteettia lähes yhdeksän prosenttia, onnistuimme parantamaan matkustajakäyttöastetta 3,5 prosenttiyksikköä, Vauramo iloitsee.

-Avasimme vuoden 2017 loppupuolella neljä uutta kaukoreittiä: Goan, Havannan, Puerto Platan ja Puerto Vallartan. Samalla lisäsimme lentovuoroja useisiin Aasian ja Euroopan kohteisiin. Panostimme vahvasti myös Pohjois-Suomen reitteihin: kasvatimme Helsingin ja Pohjois-Suomen välistä kapasiteettia yli 20 prosenttia meneillään olevalle talvikaudelle ja avasimme suorat lennot Lontoosta, Pariisista ja Zürichistä Lappiin.

– Lappi on kiinalaisten asiakkaidemme eurooppalainen ykköskohde myös tänä talvena. Kysyntä säilyi loka–joulukuussa reittiverkostossamme vahvana, ja meillä oli ennätykselliset lähes kolme miljoonaa matkustajaa tällä jaksolla. Hyvä kehitys jatkui myös lisätuottojen myynnissä, rahdissa ja matkapalveluissa. Viimeisen neljänneksen vertailukelpoinen liiketulos ylsi 22,9 miljoonan euron ennätystasoon, Vauramo sanoo..