Finnair tarvitsee lisää lentäjiä

 Alkeiskoulutuksiin haetaan noin sataa oppilasta

Finnairin kasvustrategia luo paikan noin sadalle uudelle lentäjälle vuodesta 2022 alkaen. Liikennelentäjän urasta kiinnostuneilla on nyt mahdollisuus hakea vuonna 2020 alkavaan alkeiskoulutukseen. Aiempaan tapaan koulutukseen hyväksytyt oppilaat pääsevät opiskelemaan Suomen Ilmailuopistoon (CPL, Commercial Pilot Licence) tai MPL-alkeiskoulutukseen (Multi-Crew Pilot Licence), jonka järjestää Finnair yhteistyössä Patrian kanssa.

-Finnairin kasvu jatkuu, mikä näkyy myös rekrytointitarpeisamme vuodesta 2022 eteenpäin. On hienoa, että voimme tarjota mahdollisuuksia hyvässä tiimissä jopa sadalle lentämisestä motivoituneille. Työ sopii tavallisille ihmisille, joilla on aito kiinnostus lentotyöhön, vahva oppimiskyky ja valmius kantaa vastuuta, sanoo kapteeni ja lentotoiminnan johtaja Jari Paajanen.

Suomen Ilmailuopiston järjestämä koulutus kestää noin 24 kuukautta ja MPL-koulutus noin 20 – 22 kuukautta. Hakuaika molempiin koulutusohjelmiin on 1.10. – 31.10.2018, ja valintaprosessi soveltuvuustesteineen, haastatteluineen ja tarkastuksineen kestää yhteensä noin 11 kuukautta. Kiinnostuneet voivat tehdä nyt verkkosivuilla kevyen soveltuvuustestin, jolla saa tuntumaa lentäjän ammatista.

Lisätietoja koulutusohjelmista, hakuprosessista ja valintakriteereistä Finnairin verkkosivuilla. https://company.finnair.com/fi/toihin-finnairille

Lisätietoja: