Finnair tarjoaa edullista koronatestausta

Finnair tarjoaa 65 euroa maksavan pika-antigeenitestin, joka hinnoittelun puolesta mahdollistaa matkalle lähtemisen yhä useammalle. Testauksen suorittaa Finnair Terveyspalvelut ja se on saatavilla 4.8. alkaen Finnairin pääkonttorissa lentoaseman läheisyydessä Vantaalla osoitteessa Tietotie 9. Useat EU-maat edellyttävät matkustajilta negatiivista koronatestitulosta maahantulon edellytyksenä.

Testin voi 30.7. alkaen varata netissä osoitteessa finnairtest.mbooking.fi. Varauksen voi tehdä suomalaisella henkilötunnuksella tai jos sellaista ei ole, syntymäajalla. Testin tuloksen ja englanninkielisen todistuksen saa digitaalisesti kahden tunnin sisällä, ja testitulos siirtyy myös Omakantaan.

-Ennakkotestaus on monissa maissa terveysturvallisen matkustuksen edellytys, joten sen on oltava saavutettavaa ja kohtuullisen hintaista kaikille, jotka haluavat matkustaa. Finnair tarjoaa pika-antigeenitestauspalvelua, joka  sujuvoittaa matkalle lähtöä. Yhä useampi maa hyväksyy pika-antigeenitestauksen. Tavoitteenamme on lähiaikoina myös lisätä testauspaikkoja Suomessa, sanoo Finnairin turvallisuusjohtaja Kaarlo Karvonen.

Pika-antigeenitesti käy useimpiin EU- ja Schengen-maihin ja sen analytiikka on nopeasti saatavilla, mikä sujuvoittaa matkalle lähdön suunnittelua. Eri maiden maahantulovaatimukset voi tarkistaa Finnairin sivuilla olevasta matkustusrajoituskartasta tai maiden viranomaisten nettisivuilta. Jotkut maat hyväksyvät ennakkotestaukseen vain PCR-testin, jota Finnair ei toistaiseksi tarjoa. PCR-testituloksen voi hankkia esimerkiksi Finnairin kumppanilta Terveystalolta tai muulta terveystoimijalta.

Lisätietoja palvelusta julkaistaan Finnairin nettisivuilla.