Finnair myy A350-koneensa ja vuokraa takaisin

Finnair on tehnyt myynti- ja takaisinvuokraussopimuksen yhdestä omistamastaan A350-lentokoneesta Nomura Babcock & Brown Co., Ltd:n kanssa (”NBB”).

Järjestelyssä BBAM Aircraft Management LP toimi NBB:n puolesta järjestelijänä. Finnair myi kesäkuussa 2016 vastaanottamansa Airbus A350-lentokoneen NBB:lle ja takaisinvuokrasi sen käyttöönsä. Vuokrakausi on 12 vuotta, ja siihen liittyy lisäksi jatko-optioita.

Järjestelyllä on Finnairin vuoden 2018 viimeisen neljänneksen liiketulokseen noin 44 miljoonan euron positiivinen vaikutus, joka käsittää myyntivoiton lisäksi suojauksista ja ennakkomaksuista muodostuvan valuuttakurssivoiton.

Finnair on tilannut yhteensä 19 Airbus A350-900 XWB -lentokonetta Airbusilta, ja se on vastaanottanut niistä tähän mennessä kaksitoista. Loput seitsemän konetta toimitetaan vuoden 2022 loppuun mennessä.

Finnairin operoimien ja/tai omistamien koneiden luettelo löytyy yhtiön internetsivuilta https://www.finnair.com/fi/fi/flights/fleet ja neljännesvuosittain päivitettynä yhtiön taloudellisista katsauksista.