Finnair leikkaa 90 prosenttia lentämisestään

Kriittiset yhteydet Suomessa ja maailmalle säilytetään

Koronavirustilanne on vaikuttanut voimakkaasti lentomatkustukseen ja useat maat ovat asettaneet uusia rajoituksia matkustukseen. Finnair kommentoi tilanteen taloudellisia vaikutuksia pörssitiedotteessaan tänään.

Finnair sopeuttaa nyt lentämistään merkittävästi, ja vähentää kapasiteetistaan 90 % huhtikuun alusta lähtien siihen asti, kunnes tilanne parantuu. Finnair operoi huhtikuun alusta lähtien toistaiseksi ainoastaan noin kahtakymmentä lentoreittiä, joilla varmistetaan Suomelle tärkeimmät yhteydet sekä kriittinen lentorahti myös tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Finnair aloittaa asteittaisen siirtymisen kohti rajattua liikenneohjelmaa välittömästi, ja peruu 16.-31.3. väliseltä ajalta verkostostaan arviolta 1500-2000 lentoa.

Normaalisti Finnair operoi 110 lentoreittiä ja lentää noin 12 000 lentoa kuukaudessa, mutta kapasiteetin leikkaus laskee lentojen määrän arviolta 1600 lentoon kuukaudessa.

-Koronavirustilanne vaikuttaa lentomatkustukseen dramaattisesti, mutta haluamme tässäkin vaikeassa tilanteessa varmistaa yhteiskunnan toiminnan kannalta joidenkin kriittisten lentoyhteyksien ylläpidon.

-Seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti ja lisäämme reittejä ja vuoroja liikenneohjelmaamme kysynnän mukaan. Toivomme voivamme palata normaaliin operointiin mahdollisimman pian koronavirustilanteen laannuttua, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

-Olemme hyvin pahoillamme tilanteen aiheuttamasta haitasta ja epävarmuudesta asiakkaidemme matkasuunnitelmiin. Tässä tilanteessa nämä muutokset kuitenkin ovat väistämättömiä – emme voi lentää asiakkaita maailmalle, kun emme voi nopeasti muuttuvassa tilanteessa varmistaa paluuyhteyttä, Topi Manner toteaa

Finnair operoi 1.4.2020 lähtien ainoastaan alla lueteltuihin kohteisiin rajoitetulla viikkovuoromäärällä, edellyttäen että viranomaiset eivät aseta uusia matkustusrajoituksia. Lennot kaikilta muilta reiteiltä perutaan.

Kotimaa:

Kuopio

Maarianhamina

Oulu

Rovaniemi

Pääsiäisen ympärillä Finnair lentää kuitenkin myös seuraaviin kohteisiin: Ivalo, Kittilä, Kuusamo

Eurooppa:

Amsterdam

Berliini

Bryssel

Frankfurt

Lontoo

München

Pariisi

Tukholma

Zurich

Finnair aikoo lentää myös Kööpenhaminaan, Osloon, Moskovaan, Pietariin, Riikaan ja Tallinnaan näiden kohteiden matkustusrajoitteiden päätyttyä.

Kaukolennot:

Tokio

Lisätietoja tästä Finnairin info-sivuilta