Finnair kasvoi – kilpailu kiristyi

Finnairin liikevaihto kasvoi tammi-syyskuussa 11,9 prosenttia vertailukaudesta ja oli 2 151,5 miljoonaa euroa (1 923,1).Vertailukelpoinen liiketulos oli 160,2 miljoonaa euroa (147,5).

-Finnairin kasvu jatkui heinä–syyskuussa (8,9 prosenttia, ja matkustajamäärämme oli kaudella ennätyksellinen. Koneemme lensivät varsin täysinä, vaikka kapasiteettimme on kasvanut ja kilpailu lisääntynyt, sanoo toimitusjohtajan sijainen Pekka Vähähyyppä.

Erityisen ilahtunut Vähähyyppä on siitä, että Finnair sai asiakkaiden mielipiteisiin perustuvan viiden tähden luokituksen APEXilta ja Skytrax listasi yhtiön jo yhdeksännen kerran Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoyhtiöksi.

-Edistysaskelien vastapainoksi kohtasimme myös vastatuulta. Kotimaan poikkeuksellisen lämmin kesä hidasti matkakysynnän kasvua etenkin heinä- ja elokuussa, ja myöhemmin liikenteemme kärsi viiveistä ja peruutuksista, jotka johtuivat sekä Aasian taifuuneista että varamoottoreiden heikosta saatavuudesta katsauskaudella.

-Peruutukset hidastivat matkustajatuottojen ja lisämyynnin kasvua. Euroopan-liikenteen nopea kapasiteetin kasvu johti väliaikaiseen epätasapainoon kauko- ja lähiliikenteen kapasiteettien välillä, mikä yhdessä kiristyneen kilpailun kanssa painoi Euroopan-liikenteemme matkustajatäyttöasteita ja yksikkötuottoja,Vähähyyppä toteaa.