Finnair kasvoi – kilpailu kiristyi!

Vuosi 2018 oli Finnairille kolmas peräkkäinen nopean kasvun vuosi. Toimitusjohtaja Topi Mannerin mukaan vuosi oli myös joiltain osin kaksijakoinen. Alkuvuonna suotuisa kysyntäympäristö siivitti nopeaa ja kannattavaa kasvua niin matkustajaliikenteessä kuin matkapalveluissakin. Vuoden loppupuoliskolla kilpailu kiristyi erityisesti joillakin Euroopan reiteillä, polttoaineen hinnassa nähtiin hintapiikki ja epävarmuus maailmantalouden tulevasta kasvuvauhdista lisääntyi.

Kapasiteetin kasvu 14,8 prosentilla ja matkustajamäärän nousu 11,6 prosentilla uuteen 13,3 miljoonan vuosittaisen matkustajan ennätykseen johtivat liikevaihdon 10,4 prosentin kasvuun. Finnairin liikevaihto oli viime vuonna 2,8 miljardia euroa. Koko vuoden vertailukelpoinen liiketuloksemme oli 169,4 miljoonaa ja siis vuoden 2017 tasolla.

-Jatkoimme investointeja, joita uusiutumisemme edellyttää. Vaikka tuloksemme heikkeni loppuvuonna, on pitkän aikavälin tavoitteenamme edelleen kannattava, kestävä kasvu, Manner toteaa.

-Toimintaympäristössämme on nyt enemmän epävarmuutta kuin vuotta aiemmin, kun maailmantalouden kasvu näyttää maltillistuvan.  On tärkeää, että huolehdimme kannattavuudesta, jotta voimme kehittyä kaikilla näillä osa-alueilla ja luoda lisäarvoa aiempaa haasteellisemmassa toimintaympäristössä.