Finavia panostaa asiakaskokemukseen!

Helsinki-Vantaalla avattiin perjantaina 8. helmikuuta uusi laajennusosa, Aukio, joka esittelee suomalaista luontoa monipuolisesti.

– Aukiota voi hyvällä syyllä kutsua maamme näyteikkunaksi, sillä miljoonat kansainväliset matkustajat saavat lentoasemalla ensi kosketuksensa Suomeen. Olemme suunnittelussa ja kehitystyössä panostaneet siihen, että kokemus suomalaisesta designista, sujuvuudesta, luonnosta ja rauhasta jättäisi turisteille poikkeuksellisen laadukkaan muistijäljen, kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Joni Sundelin Finaviasta.

– Tapahtuma-aukion 360-maisemia on kuvattu muun muassa Kolilla, Oloksella, Luostolla, Yövedellä Saimaalla ja Mikkelin Kalevankankaan luonnonsuojelualueella. Matkustaja kokee näyttävät revontulet, värikkään ruskan, solisevan puron ja humisevan tuulen. Metsäisen aukion kantava elementti on 75 metriä pitkä ja kaksi metriä korkea led-näyttö. Esitystekninen kokonaisuus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen, kertoo Finavian digikehityksestä vastaava johtaja Heikki Koski.

Kosken mukaan digitaalisuus sinällään ei ole itsetarkoitus, vaan kyse on sen tuomista hyödyistä. Esimerkiksi uuden ultra modernin turvatarkastuksen osalta automaatiolla voidaan parantaa palvelun nopeutta ja vaivattomuutta sekä varmistaa riittävä kapasiteetti.

– Turvatarkastuksen keskiössä on ollut työntekijäkokemuksen vaaliminen, sillä tyytyväinen henkilöstö on erinomaisen asiakaskokemuksen takuu. Otimme suunnitteluun mukaan turvatarkastajia ja muokkasimme linjastoja muun muassa ergonomian ja työvälineiden osalta, Koski sanoo.
Uutta teknologiaa turvatarkastuksessa edustavat muun muassa automatisoitu älykäs läpivalaisulinjasto, henkilöskannerit ja läpivalaisukuvien etätulkinta.

Olennainen osa Aukion palvelukokonaisuutta ovat uudet maailmanluokan myymälät ja ravintolat. Yksi niistä on japanilainen Ajisen Ramen -ravintola, jolla on 800 toimipistettä Aasiassa ja vain kaksi Euroopassa, toinen niistä nyt siis Helsinki-Vantaalla.
Myymälöissä on tarjolla suomalaisia laatubrändejä ja kansainvälisiä tunnettuja suosikkeja, kuten lelumyymälä Toyland.

Lentoasemalle avataan ensimmäistä kertaa kaikille matkustajille avoin lounge, jonne pääsee sisään maksua vastaan. Sisäänpääsy ei edellytä business-luokan lippua tai lentoyhtiön tasokorttia. Hongkongilaisen yrityksen operoima Plaza Premiun Lounge avataan Aukiolle helmi-maaliskuun vaihteessa.
Kaikkiaan uusia liiketiloja avataan 11.