Finavia avaa Helsinki-Vantaan pysäköintitalot talvisäilytykseen

Finavia avaa Helsinki-Vantaan pysäköintilat veneille ja autoille talvikauden ajaksi.

Finavia avaa P5-pysäköintihallista kuluvan talvikauden ajaksi poikkeuksellisesti alueita myös veneiden ja ajoneuvojen talvisäilytystä varten.

Helsinki-Vantaan terminaali 2:n läheisyydessä sijaitseva pysäköintihalli P5 tarjoaa turvallisen, katetun tilan veneiden ja ajoneuvojen talvisäilytykselle. Ajoneuvojen jättäminen säilytykseen on helppoa ja kotiin pääsee näppärästi junalla.

─ Poikkeukselliset ajat tuottavat uusia ratkaisuja ja joudumme miettimään asioita uudella tavalla. Tämä aika myös synnyttää uusia innovaatioita. Nyt pystymme tarjoamaan veneilijöille ja ajoneuvoille laadukkaan säilytyksen, kertoo lentoaseman maaliikenteen kehittämisestä vastaava johtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Ajoneuvon säilytykseen jättämisen jälkeen pysäköintialueelta on hyvät yhteydet junalla ja bussilla kaikkialle pääkaupunkiseudulla.

Isomäki kertoo, että palvelua on pyydetty aiemminkin, mutta sitä ei ole ollut ennemmin mahdollista toteuttaa riittämättömän kapasiteetin vuoksi. Nyt Finavia avaa pysäköintitalot, kun siihen on mahdollisuus.

─ Tämä mahdollistaa kokonaan uuden asiakasryhmän palvelemisen. Koronakriisin vuoksi halleissa on tänä talvena entistä enemmän tilaa. Normaalisti meillä ei olisi tähän mahdollisuutta.

Säilytykseen jätettävien ajoneuvojen ja veneiden maksimikorkeus on kaksi metriä. Finavian asiakaspalvelu neuvoo paikoitukseen liittyvät yksityiskohdat varauksen yhteydessä. Talvisäilytysaika päättyy viimeistään 31. toukokuuta 2021.