Edulliset matkakohteet Euroopassa vetävät puoleensa

Tuoreen Eurostatin tilaston mukaan Euroopassa elää halvimmin Makedoniassa ja Bulgariassa. Elinkustannuksiltaan edullisimmat maat houkuttelevat vuosittain turisteja, jotka haluavat matkan kokonaiskustannuksen pysyvän maltillisena. Hintatietoisten matkaajien lempikohteet Bulgaria, Turkki, Montenegro ja Kroatia keikkuvat myös matkanjärjestäjä TUIn suosituimpien Välimeren kohteiden joukossa vuodesta toiseen.

Eurostatin vertailussa Makedonia osoittautui EU:n halvimmaksi maaksi ja Bulgaria toiseksi halvimmaksi. Näissä maissa esimerkiksi hotelli- ja ravintolapalvelut ovat EU-maiden halvimpia. Lisäksi elintarvikkeet ja juomat muodostavat loman kokonaishinnasta suuren osan.

− Alhaisen hintatason maissa myös lomailu on edullista. Jos matkakohteen valinnassa huomioi matkan aikana kulutettavien tuotteiden ja palveluiden hintatason, ero lomamatkassa Euroopan kalleimpien ja edullisimpien kohteiden välillä voi olla todella merkittävä, vaikka lennot saisikin suunnilleen samaan hintaan, sanoo TUI Finlandin Head of Digital Sales & Marketing Anna-Maria Mettin.

Tutuista rantalomakohteista Bulgarian lisäksi esimerkiksi Espanja, Kreikka ja Kypros ovat kohtuullisen edullisia suomalaismatkailijoille. Niiden hintataso jää alle EU-maiden hintatason keskiarvon. Suomi on hintavertailussa EU:n kahdeksanneksi kallein maa.