Eckerö Line rikkoi jälleen matkustajaennätyksen

Eckerö Linen M/S Finlandia kuljettaa nyt rahtia Helsinki-Tallinna -reitillä.

Suomalaisen laivayhtiön matkustajamäärä kasvoi vuonna 2018 räjähdysmäiset 24 prosenttia. Vuonna 2019 uuteen ennätykseen siivitti uusi Finbo Cargo -alus ja kansainväliset matkustajat.

Helsingin ja Tallinnan väliä kahdella aluksella liikennöivä Eckerö Line pystyi kasvattamaan matkustajamääräänsä vuonna 2019 edelleen noin 45 000 matkustajalla. Erinomainen tulos saavutettiin siitä huolimatta, että m/s Finlandia oli alkuvuonna telakalla huollettavana ja loppuvuodelle osui Merimies-Unionin tukilakko.

Eckerö Linellä seilasikin vuonna 2019 reilut 1 890 000 matkustajaa. Laskevalla markkinalla ja Helsinki–Tallinna-reitin kovasta kilpailusta huolimatta Eckerö Line on pystynyt jatkamaan kasvuaan, joka vuonna 2018 oli suorastaan räjähdysmäinen.

Ennätykseen matkustajamäärässä siivitti erityisesti uuden rahtialuksen, m/s Finbo Cargon, hyvin sujunut ensimmäinen puolivuotisjakso. Alus liikennöi Helsingin Vuosaaresta Viron Muugaan, ja matkustajaliikenteen lisäksi se vastaa jo jopa 40 prosentista Eckerö Linen kuljettamasta rahdista. Myös rahdin määrä nousi vuonna 2019 10 prosenttia.

-Finbo Cargo aloitti liikennöinnin kesäkuun lopulla, ja alku on ollut sekä matkustajaliikenteen että rahdin osalta hyvä. Auton kanssa matkustavat asiakkaamme ovat löytäneet nopean ja edullisen vaihtoehdon. Finbo Cargon myötä myös rahtikapasiteetistamme 40 prosenttia kulkee nyt Vuosaaresta, kertoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

Vetovoimainen Viro kiinnostaa myös kansainvälisesti

Eckerö Linen kansainvälisten matkustajien osuus kasvoi jälleen, nyt jopa yhdeksällä prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Suurin kasvu tuli Baltiasta, mutta kasvavia markkinoita ovat lisäksi Englanti, Intia, Saksa ja aikaisempien vuosien tapaan Kiina.

-Kansainvälisten matkailijoiden määrän kasvu edellyttää palveluiden kehittämistä aina varausvaiheesta siihen saakka, kun matkustaja astuu ulos laivasta. On ollut positiivista huomata, että m/s Finlandialla tarjottava pohjoismainen, puhdas ruoka kiinnostaa matkailijoita yhä enemmän. Ruoan alkuperällä ja autenttisuudella on suuri merkitys tämän päivän matkailijalle, Keronen sanoo.

Suomalaismatkustajia Viroon houkuttelevat erityisesti uudet, upeat kulttuurikohteet, kuten tänä vuonna avattu valokuvataidekeskus Fotografiska, Noblessnerissä sijaitseva keksintö- ja elämyskeskus Proto ja Paksun Margareetan torniin rakennettu Merimuseo.

Viron matkailun edistämiskeskus onkin aktiivisesti kohdentanut markkinointia suomalaisille, ja tulokset näyttävät positiivisilta. Viro on myös vuoden 2020 Matkamessujen partnerimaa, ja 17.–19. tammikuuta järjestettävät messut tulevat tarjoamaan laajasti tietoa Viron kulttuuri-, taide- ja majoitusvaihtoehdoista.