Eckerö Line on rikkoi jälleen matkustajaennätyksen

Eckerö Line on rikkonut matkustajamääräennätyksensä jo kahtena vuonna peräkkäin, ja Helsinki–Tallinna-reitti on lisännyt suosiota entisestään. Matka2020-messujen partnerimaa Viro vetää kävijöitä lahden toiselle puolelle etenkin uusilla, monipuolisilla kulttuurikohteillaan. Lähimatkustaminen kiinnostaa myös ympäristöystävällisyytensä vuoksi.

Helsingin ja Tallinnan väliä kahdella aluksella liikennöivällä Eckerö Linella seilasi vuonna 2019 jo reilut 1 890 000 matkustajaa. Kotimaisen laivayhtiön ennätykseen siivittivät uusi Finbo Cargo -alus ja kansainväliset matkustajat, joiden osuus kasvoi jopa yhdeksällä prosentilla edellisvuoteen verrattuna. Myös Helsinki–Tallinna-reitin kokonaismatkustajamäärä oli viime vuonna lievässä, 0,8 prosentin kasvussa.

Sekä kansainvälisiä että suomalaismatkustajia Viroon houkuttelevat erityisesti uudet, upeat kulttuurikohteet, kuten viime vuonna avattu valokuvataidekeskus Fotografiska, Noblessnerissä sijaitseva keksintö- ja elämyskeskus Proto ja Taidekeskus Kai sekä Paksun Margareetan torniin rakennettu Merimuseo. Myös Narvan linnoitus on avannut ovensa remontin jälkeen, ja nyt vierailemaan pääsee myös linnan itäsiipeen.

-Tallinna on tällä hetkellä erittäin kiinnostava kulttuurikaupunki. Olemme huomanneet, että uudet kohteet ovat monen asiakkaan pääsyy matkustaa Tallinnaan, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo.

Merenkulun ilmastopäästöt laskussa

YK:n alainen merenkulkujärjestö IMO päätti keväällä 2018, että kansainvälisen meriliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä (ton/km) vähennetään jopa 40 % vuoteen 2030 mennessä ja 70 % vuoteen 2050 mennessä. Kasvihuonekaasujen absoluuttista päästömäärää – liikennemäärien kasvusta huolimatta – pienennetään vähintään 50 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. Tämän jälkeen jatketaan pyrkimystä kasvihuonekaasupäästöjen asteittaiseen täydelliseen poistamiseen.

-Suomalaisvarustamot ovat jo vuosia olleet kehityksen eturintamassa ja toimineet referensseinä ja testialustoina meriteollisuuden ympäristön innovaatioille, sanoo Suomen Varustamojen toimitusjohtaja Tiina Tuurnala.

Suomen Varustamojen mukaan laivalla matkustamisen matkustajakohtainen hiilijalanjälki on myös selkeästi pienempi kuin muissa matkustusmuodoissa. Esimerkiksi yhden henkilön laivamatka Tukholmaan aiheuttaa 20–24 kilon hiilidioksidipäästön, kun vastaava luku lentäen on 41–64 kiloa.

Eckerö Line on Great Place to Work®

Sen lisäksi, että Eckerö Line on asiakkaiden rakastama kotimainen ja luotettava laivayhtiö, siellä viihtyvät loistavasti myös työntekijät: Eckerö Line saavutti jo toisen kerran kansainvälisen Great Place to Work -sertifioinnin. Tunnustus kertoo, että työntekijät kokevat organisaation hyväksi työpaikaksi ja sen ansaitsee, kun Trust Index -kyselyn tulos ylittää 70 %*. Kyselyn mukaan jopa 87 % Eckerö Linen henkilökunnasta piti yhtiötä kokonaisuudessaan todella hyvänä työpaikkana.

*Trust Index -kysely mittaa organisaation lähtötilanteen ja auttaa tunnistamaan sen olemassa olevat vahvuudet ja kehityskohteet. Trust Indexin ollessa 70 % tai yli, organisaatio saa kansainvälisen tunnustuksen hyvän työpaikan rakentamisesta eli Great Place to Work® -sertifioinnin.