Eckerö Line ennätykseen matkustajäämäärässä

Onko taustalla Viron alkoholiveroale vai yhtiön uusi rahtialus?

Suomalaisen laivayhtiö Eckerö Linen matkustajamäärät jatkavat vahvaa kasvuaan, ja yhtiö rikkoi ennätyksensä heinäkuussa. Hyvään tulokseen vaikutti muun muassa uusi rahtialus Finbo Cargo, joka siivitti rahdin määrän 27 % kasvuun. Viron alkoholiveroalella yhtiö uskoo olleen pienempi vaikutus, mutta matkustajien ostomäärät ovat nousussa.

Huikean harppauksen matkustajamäärissä vuonna 2018 tehnyt Eckerö Line jatkaa hyvin numeroin. Kesä-elokuussa yhtiön matkustajamäärät olivat noin 10 % suuremmat viime kesään nähden. Heinäkuussa Eckeröllä seilasi ennätykselliset 242 505 matkustajaa – noin 30 000 matkustajaa enemmän kuin edellisvuonna. Edellinen ennätys rikkoutui näin 14 prosentilla.

Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Kerosen mukaan vahva kasvu selittyy sillä, että molemmat alukset, m/s Finlandia sekä uusi rahtialus Finbo Cargo ovat houkutelleet matkailijoita. Pieni merkitys tuntuu olevan myös Viron alkoholiveron laskulla sekä Tallinnan kiinnostavuuden nousulla kotimaisten matkailijoiden silmissä.

-Kuten ennustimme, Viron alkoholiveron lasku on näkynyt meillä enemmän juomien ja tuliaisten kertaostosten kasvuna, mutta myös pienenä piristyksenä matkustajamäärissä. Suuri merkitys on kuitenkin uudella aluksellamme Finbo Cargolla. Moni kesän matkailijoista valitsi juuri Eckerön, Keronen summaa.

Asiakkaat löytäneet uuden rahtialuksen Finbo Cargon

Finbo Cargo aloitti liikennöimään Helsingin Vuosaaren ja Tallinnan Muugan välillä kesäkuun lopulla. Tämä siivitti yhtiön kuljettaman rahdin kesällä 27 % kasvuun. Jo kahden kuukauden liikennöinnin jälkeen yli kolmannes Eckerön kuljettamasta rahdista on siirtynyt Vuosaaresta kulkevalle yhteydelle. Finbo Cargo tarjoaa rahdille ja automatkustajille nopean ja edullisen tavan liikkua Helsingin ja Tallinnan välillä, välttäen keskustojen ruuhkat.

-Olemme erittäin tyytyväisiä Finbo Cargon starttiin. Uusi yhteytemme on selvästi houkutteleva automatkustajien keskuudessa. Se nostaa matkustajamääriämme ja kasvattaa merkitystämme rahdin kuljettajana. Osuutemme Helsinki-Tallinna -reitin rahdinkuljn lasku on jo vaikuttanut suomalaisten ostokäyttäytymiseen.

Alkoholimyynti kasvoi heinäkuussa.

Matkailijoiden alkoholi- ja tuliaistuotteiden kertaostosmäärät kasvoivat Eckerö Linellä kesäkaudella merkittävästi. Tämä viittaa alkoholiveron laskun lisänneen matkailijoiden ostohalukkuutta. Samaan suuntaan viittaa Tutkimus ja Analysointikeskus Tak Oy:n tuore Suomalaiset Virossa -tutkimus. Sen mukaan Virosta tuodun alkoholin kokonaismäärä oli heinäkuussa noin 40 % suurempi kuin vuosi sitten.

-Asiakkaamme ovat ottaneet alkoholiveron laskun positiivisesti vastaan ja myyntimme laivalla kasvoi tänä kesänä. Matkustajamääriemme vahvaan kasvuun on kuitenkin vaikuttanut Eckerö Linen fiksut valinnat, sekä myös Tallinnan ja Viron tekemä matkailumarkkinointi. Suomalaiset ovat löytämässä Tallinnan matkakohteena uudestaan, Keronen kiittelee.