Ebookers etsii seitsemää suomalaista

Näihin kohteisiin suomalaiset ovat matkustaneet ebookers.fi:n 20-vuotisen historian aikana ainoastaan yhden kerran

Mikä yhdistää Burundia, Kongon demokraattista tasavaltaa, Malia, Pohjois-Mariaaneja, Surinamea, Tongaa ja Jemeniä? Ne ovat kohteita, joihin suomalaiset ovat varanneet lennon nettimatkatoimisto ebookers.fi:n kautta yhtiön 20-vuotisen Suomen historian aikana ainoastaan yhden kerran. Kaikkialle muualle maailmaan suomalaiset ovat matkustaneet ebookersin välityksellä vastaavana aikana yli miljoona kertaa.

-20-vuotta suomalaisten matkassa on osoittanut, että suomalaiset suhtautuvat matkustukseen intohimoisesti ja etsivät jatkuvasti uusia ainutlaatuisia matkakohteita, sanoo Claudia Parker, ebookersin viestintäpäällikkö.

-Näiden ainutlaatuisten kohteiden joukossa on maita kuten Suriname ja Tonga, jotka ovat kuin suoraan matkailijan paratiisi -käsikirjasta. Osissa maita soditaan, kuten Jemenissä, johon emme turvallisuustilanteen vuoksi missään nimessä kehota matkustamaan. Myös Kongon demokraattisen tasavallan, Burundin ja Malin kohdalla on syytä käyttää huolellista harkintaa, sanoo Parker.

Täysin turvallisia ja erittäin houkuttelevia matkakohteita ovat Suriname ja Tonga. Etelä-Amerikan mantereella sijaitseva Suriname tunnetaan kulttuurillisesta moninaisuudesta ja koskemattomista sademetsistä. Surinamen suurimmat väestöryhmät ovat intialaiset, jaavalaiset ja kiinalaiset. Sen pinta-alasta noin 90 prosenttia on metsää. Tonga puolestaan on Tyynen valtameren ainoa valtio, joka on onnistunut välttämään kolonisaation ja säilyttämään polynesialaisen väestöpohjan. Tonga on myös maailman paras paikka uida ryhävalaiden kanssa.

-On mielenkiintoista, että ainoastaan yksi suomalainen on matkustanut kauttamme Surinameen ja Tongaan. Uskon, että nämä kohteet tulevat tulevaisuudessa tutuimmiksi” sanoo Parker.
Ebookers aloitti toimintansa Suomessa vuonna 1999 ensimmäisenä täyden palvelun online-matkatoimistona.

-Se oli aikaa, jolloin Mika Häkkinen ja Kalle Palander kruunattiin maailmanmestareiksi. Paavo Lipponen nuiji Suomen hallituksen kasaan ja Venäjä esitteli kansainväliselle yhteisölle aikaisemmin tuntemattoman miehen, Vladimir Putinin. Sanomatalo vihittiin käyttöön ja telkkarissa esiteltiin ensimmäinen jakso sarjasta Salatut Elämät. Nokian 3210 -puhelin valloitti maailman. Ja matkailu siirtyi nettiin, sanoo Parker.

Ebookers peräänkuuluttaa niitä seitsemää suomalaista, jotka ovat ostaneet ebookers.fi:n kautta lennon johonkin alla listatuista seitsemästä maasta. Jos olet yksi heistä, ota ystävällisesti yhteyttä jouni.kantola@source.fi

Burundin tasavalta, Kongon demokraattinen tasavalta, Mali, Pohjois-Mariaanit, Suriname, Tonga, Jemen.