EasyJet suoraan Lontoosta Rovaniemelle

Lapin matkailun kasvaessa EasyJet kantaa kortensa kekoon avaamalla suoran reitin Lontoosta Rovaniemelle 31. lokakuuta 2018 alkaen. Myös Finavia investoi Lapin matkailuun kehitysohjelmansa kautta.

Osana Lapin 55 miljoonan euron investointiaan Finavia investoi Rovaniemen lentoasemaan, jonka terminaalipinta-alaa kasvatetaan 75 prosenttia vuoden 2019 joulusesonkiin mennessä. Investoinnilla tuetaan Lapin matkailun kehitystä.

EasyJet panostaa nyt reittiverkostonsa kehittämiseen kohti Lappia. Lontoon Gatwickin ja Rovaniemen välistä reittiä tullaan lentämään kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, 31.10.2018 alkaen. EasyJet odottaa jopa 13 000 matkustajaa reitille ensimmäisen talvikauden aikana.

-Olemme todella tyytyväisiä, että pystymme lisäämään Lontoosta reitin kohteeseen, jonne aiemmin ei juuri ole ollut edullisia lentoja. Reitti tulee varmasti olemaan suosittu erityisesti perheiden keskuudessa, jotka tulevat vierailemaan joulupukin luokse ja houkuttelee matkailijoita, jotka toivovat näkevänsä revontulet, sanoo Sophie Dekkers, EasyJet UK:n kaupallinen johtaja.

Rovaniemi, joulupukin virallinen kotikaupunki, on suosittu matkakohde niin britti- kuin muidenkin kansainvälisten turistien keskuudessa. Rovaniemi toimii myös kätevänä porttina muualle Lappiin.

-Mahtavaa, että uusi yhteys mahdollistaa turisteille joulun taian kokemisen Napapiirillä vuoden ympäri. Revontulia näkee elokuusta huhtikuuhun, ja Rovaniemellä tarjotaan myös paljon erilaisia aktiviteetteja. Talvisin turistit käyvät esimerkiksi huskyajeluilla, porofarmeilla, moottorikelkkailemassa ja laskettelemassa, kertoo Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Myös Finavialla Lontoo Gatwick–Rovaniemi -reitin avaus nähdään tärkeänä virstanpylväänä Lapin matkailun kehittämisessä.

-Keväällä tehty investointipäätös tehtiin nimenomaan Lapin matkailun kasvun mahdollistamiseksi. Olemme todella iloisia, että olemme osana mahdollistamassa matkailijoiden suoraa yhteyttä Lappiin. Tämän uuden reitin avaaminen todistaa myös Lapin vetovoimaa matkailukohteena. Matkailun kehittämiseksi on tärkeää, että lentoyhtiön, lentoasemien ja Visit Rovaniemen yhteistyö pelaa saumattomasti myös tulevaisuudessa, kiittelee johtaja Jani Jolkkonen Finaviasta.