Dominikaanisen tasavallan turismi kasvussa

Dominikaaninen tasavalta tunnetaan upeasta luonnosta, golfista ja sikaareista. Kuva: Jari Lappalainen

Viime vuosi oli loistava vuosi Dominikaaniselle tasavallalle, joka on nimetty Karibian alueen kulinaristiseksi keskukseksi ja yhdeksi maailman parhaista golf-kohteista. Uudet matkailutrendit edistävät maan loistavaa matkailupotentiaalia.

Yli 6,5 miljoonaa matkailijaa saapui lentäen Hispaniolan saarella sijaitsevaan Dominikaaniseen tasavaltaan viime vuonna. Matkailijamäärässä oli 6,2 prosentin kasvu vuoteen 2017 verrattuna.

Dominikaanisen tasavallan omaa luokkaansa olevat kauniit hiekkarannat ja rantalomailulle ihanteellinen ilmasto ovat houkutelleet jo pitkään matkailijoita saarelle. Matkailijoiden lisääntyvät vaatimukset ainutlaatuisiin kokemuksiin, hyvinvointiin, huippugastronomiaan ja huippuluokan rantaelämyksiin tukevat myös Dominikaanisen tasavallan suosion kasvua matkailukohteena.
Aktiivilomailua ja täydellistä rentoutumista

TripAdvisorin keräämän tiedon mukaan luontoelämyksiä, aktiivilomia ja ulkoilma-aktiviteetteja, kuten vaellus, pyöräily ja sukellus etsiviä matkailijoita oli vuonna 2018 enemmän kuin koskaan aiemmin. Dominikaaninen tasavalta on vesiurheilun keskus ja se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet muun muassa surffaukseen, leijalautailuun ja laitesukellukseen. Myös villieläimet ja merelliset elämykset tarjoavat runsaasti mielenkiintoista koettavaa matkailijoille Dominikaanisessa tasavallassa.

Los Haitises ja ryhävalaat

Samanán nimimaa Dominikaanisen tasavallan koillisosassa on tunnettu laajasta ryhävalaskannastaan. Tuhannet valaat kokoontuvat vuosittain tammikuusta maaliskuuhun parittelemaan luonnonkauniille Samanán lahdelle. Samanán nimimaalla sijaitsee myös Los Haitises -kansallispuisto, jossa on monimuotoinen lintukanta, 30–50 metriä korkeita kalliomuodostelmia ja kalkkikiviluolia, joissa on alkuperäisten tainojen kiehtovia luolamaalauksia.

Loma-aktiviteettien ja henkeäsalpaavien maisemien vastapainoksi Dominikaanisen tasavallan lomakohteet tarjoavat rentoutumista esimerkiksi jooga- ja meditaatiokursseilla. Monissa lomakohteissa on tarjolla myös spa-palveluita, kuten porealtaita, saunoja, hierontaa sekä vartalo- ja kauneushoitoja. Erityisesti Punta Canasta löytyy lukuisia putiikkihotelleja, joissa on tarjolla hyvinvointipalveluja ja erilaisia rentouttavia hoitoja, kuten kuumakivihierontaa.

Monissa paikoissa tarjolla on myös mielenkiintoisia kokkauskursseja, joiden suosio on kasvanut matkailijoiden keskuudessa viime aikoina. Forbesin ja TripAdvisorin mukaan viime vuonna kokkauskursseille osallistui 61 prosenttia enemmän matkailijoita kuin vuotta aiemmin.

Gastronomisia elämyksiä

Ruuasta puheen ollen Dominikaaninen tasavalta on gastronomialtaan ykkösluokkaa. Viime vuonna Spanish-American Academy of Gastronomy julisti Dominikaanisen tasavallan Karibian alueen kulinaristiseksi keskukseksi. Maan pääkaupungissa, Santo Domingossa, järjestetään jännittäviä kierroksia, joissa on ruoka- ja juomaelämyksiin liittyvä teema. Dominikaaninen tasavalta tunnetaan myös maailman hienoimmasta kaakaosta, sokerista ja rommista. Karibian alueen hedelmällisin maaperä on El Cibaon alueella, jossa opastetuilla kierroksilla voi päästä kulissien taakse tutustumaan, miten rommia, kahvia ja sikareita valmistetaan.

Lue lisää: https://www.laju.fi/vapaa-aika/los-haitises-vuoden-2018-jannittava-kohde/