Chiang Main, Bangkokin ja Phuketin parhaat kulttuurikohteet

Phuket Thaihua Museum, Phuket

Tämän hetken trendikkäimmät matkat eivät suuntaudu aurinkorannoille, vaan kulttuurikohteisiin – myös Thaimaassa. Yhä useammat lomailijat lisäävät aktiviteettilistalleen museoita ja muita kulttuurinähtävyyksiä. Thaimaalaiset nykytaiteilijat, luovat pajat, käsityöläiset ja inspiroivat näyttelyt tekevät maan kasvavista taidepiireistä erityisen kiinnostavat. Gallerioissa, museoissa ja kaduilla voi ihastella sekä moderneja että historiallisia teoksia. Thaimaan matkailutoimisto esittelee seuraavassa omat suosikkinsa pohjoisen Chiang Maista, etelän Phuketista ja maan keskiosassa sijaitsevasta Bangkokin kulttuurimetropolista.

POHJOIS-THAIMAA – CHIANG MAI

Chiang Mai pääsi vuonna 2017 TripAdvisorin parhaiden aasialaiskohteiden listalle ja on muutenkin noussut maanosan trendikohteeksi. Kaupungissa voi nauttia provinssin cooleista nykytaidepiireistä ja yhdestä erityisen viihtyisästä kadusta.

Nimman Soi 1 on luultavasti trendikkäin Nimmanhaemin Roadin sivukatu, jota on aina pidetty yhtenä Chiang Main taiteellisimmista ja tyylikkäimmistä kaduista. Pikkukujalle on keskittynyt monia paikallisten parissa hyvän maineen saavuttaneita sisustuskauppoja, gallerioita, kahviloita, kakkukauppoja ja ravintoloita. Joukossa on myös yksi putiikkihotelli. Kadun varrella voi tutustua paikallisten nykytaiteilijoiden laatudesigniin ja nuorten artesaanien luoviin käsitöihin.
Osoite: Nimmanheamin Road
http://nimmansoi1.com/

Nykytaiteen museo MAIIAM

Vuonna 2016 avattu MAIIAM on Chiang Main ensimmäinen nykytaiteen museo. Sen pysyvissä kokoelmissa on sekä Thaimaan nykytaiteen huippunimien uraauurtavia teoksia että nuorten nousevien taiteilijoiden luomuksia Thaimaasta ja lähiseuduilta. Museossa kannattaa lähteä käymään jo pelkän julkisivun takia. Tuhansien pienten peilien peittämä seinä heijastaa kauniisti valoa ja ympäristöään.
Osoite:122 Moo 7 Tonpao, Sankampheang, Chiang Mai
http://www.maiiam.com

THAIMAAN KESKIOSA – BANGKOK

Bangkok on maanosan trendipääkaupunki, jota nimitetään usein myös Aasian New Yorkiksi. Siellä on helppo viettää kulttuurin ja modernien museoiden täyttämä inspiroiva loma.

The Jam Factory
Jam Factory on galleriasta, kirjakaupasta, ulkoilmakahvilasta ja ravintolasta koostuva luova kokonaisuus, joka sijaitsee historiallisessa Khlong Sanin kaupunginosassa lähellä Chao Phraya -joen länsirantaa. Vanhaan tehtaaseen rauhallisen puutarha-alueen kupeeseen remontoitu luova tila houkuttelee paikallisia rentouttavalla ilmapiirillä, elämyksillä ja taidemyynnillä. Puutarhan suuri temppeliviikuna kutsuu meditoimaan – sanotaanhan Buddhan valaistuneen nimenomaan temppeliviikunan juurella istuessaan.
Osoite:1 Charoen Nakorn Road
https://www.facebook.com/TheJamFactoryBangkok/

Nykytaiteen museo MOCA

Thaimaalaisen taiteen historiaa modernilla otteella esittelevä MOCA on ollut taiteenystävien suosiossa avaamisestaan eli vuodesta 2011 lähtien. Tilavassa viisikerroksisessa rakennuksessa on esillä yli 800 veistosta ja muuta taideteosta eri puolilta Thaimaata. Joukossa on myös maan tunnetuimpien taiteilijoiden töitä.
Osoite: 499 Kamphaengphet 6 Road, Ladyao
http://www.mocabangkok.com

ETELÄ-THAIMAA – PHUKET

Phuketissa asuttiin arkeologisten löydösten perusteella jo noin sata vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Aikojen kuluessa asukkaina on ollut kiinnostava sekoitus intialaisia, kiinalaisia, thaimaalaisia ja eurooppalaisia. Saarella pääseekin nauttimaan ikivanhasta thaimaalaisesta kulttuuriperinnöstä sekä sen vastapainoksi nuoresta ja kukoistavasta taideskenestä.

Wua Art Gallery & Studio

Phuketin vanhaakaupunkia pidetään koko provinssin cooleimpana paikkana. Sinne kerääntyvät muodikkaat nuoret, ja sinne kannattaa suunnata myös kulttuurinnälkäisten matkailijoiden. Hauska ja kiehtova Wua Art Gallery & Studio esittelee ja myy omistajansa Mr. Zenin öljyvärimaalauksia. Pienillä väriläiskillä viimeistellyissä harmaasävyisissä teoksissa on mielikuvitusolentoja ja abstrakteja muotokuvia.
Osoite:50 Pang-nga Road Taladyai, Muang, Phuket 83000
http://www.wua-artgallery.com/

Thai Hua Museum

Hurmaavaan siirtomaatyyliseen taloon avattu Thai Hua -museo kutsuu matkalle menneisyyteen. Kaupungin ensimmäisenä kiinan kielen kouluna toiminut 1930-lukulainen rakennus kertoo tarinaa Phuketista kiinalaisyhteisön kaupankäynnin keskuksena. Kahteen kerrokseen jaetut 16 galleriaa esittelevät saaren kiinalaisia juuria ja Phuketin kasvua menestyväksi kaupungiksi. Informatiivisissa esillepanoissa on hyödynnetty alkuperäisiä artefakteja ja pienoismalleja, jotka havainnollistavat, millaista elämä oli 1800-luvulla.
Osoite:Talat Nuea, Mueang Phuket District
http://www.thaihuamuseum.com/