Bussiliikenne – tulevaisuus huolettaa kansanedustajia

Pohjolan Liikenne ilmoitti eilen lopettavansa pikavuoroliiketoiminnan kokonaan 28.2.2019 jälkeen. Yhtiö perustelee keskittymistään lähi- ja sopimusliikenteeseen kaukoliikennetoiminnan heikolla kannattavuudella. Päätöksen pohjalta yhtiön liikenne lakkaa väleillä Rauma-Turku-Helsinki, Kotka-Helsinki, Kotka-Tampere ja Kajaani-Helsinki. Aiemmin reittiliikenteen vähennyksistä on ilmoittanut Savonlinja, joka vähensi kaukoliikenteen vuoroja Itä- ja Kaakkois-Suomesta, mm. liikenne Kouvolaan katkesi kokonaan.

SDP:n kansanedustajat Katja Taimela ja Sirpa Paatero ovat huolissaan bussiliikenteen tulevaisuudesta.

– Pidän Pohjolan Liikenteen päätöstä valitettavana matkustajien kannalta. Pohjolan Liikenteen vuoroilla on ollut suuri merkitys vakituisille matkustajilleen mm. pk-seudulla työssäkäyville ja opiskeleville. Joustavana liikennemuotona bussilla on mahdollisuus palvella useampia matkustajia reitin varrella. Toivon bussiliikenteen kehittyvän jatkossakin ja markkinoille tulevan uusiakin haastajia. Joukkoliikenteen keskittyminen yhteen tai kahteen yhtiöön ei ole kenenkään etu, toteaa kansanedustaja Katja Taimela Salosta.

– Kotka ja Kymenlaakso ovat jäämässä joukkoliikenteen osalta pahasti mottiin. Liikenteen kehityksen tulisi jo ilmastosyistä olla kohti joukkoliikennettä, ei siitä pois. Jotta saavutettavuus eri alueiden välillä olisi tasapuolista, on vähintään kohtuullista että alueille joille ei ole junaliikennettä, kuten koko rannikko Helsingistä itään, on turvattava bussiliikenne, sanoo kansanedustaja Sirpa Paatero Kotkasta.

Päättyneiden yt-neuvotteluiden myötä Pohjolan Liikenteellä loppuu 35 kuljettajan työsuhde Kotkassa ja Turussa.
– Kuljettajat perheineen saivat todella ikävän joululahjan tämän myötä. Toivottavasti heille löytyy nopeasti uutta työtä, kansanedustajat päättävät.