Birger Kaipiaisen Sunnuntai palaa tuotantoon

Birger Kaipaisen suunnittelema Sunnuntai-astisarja. Kuva: Arabia.

Paratiisi-sarjan juhlavuoden kunniaksi Arabia tuo uudelleen myyntiin Sunnuntai-astiasarjan, joka Paratiisin tapaan on Birger Kaipiaisen käsialaa. Sunnuntai-sarjan osat ovat muodoiltaan samat kuin Paratiisin, mutta tyyliltään Sunnuntai on sen rento sukulainen.

Birger Kaipiaisen suunnittelemat kuviot ovat rakastettuja. Niistä tunnetuimman, Paratiisi-sarjan, 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Arabia tuo uudelleen myyntiin 1970-luvulla suunnitellun Sunnuntai-astiasarjan.
Vain muutaman vuoden tuotannossa olleen Sunnuntain muoto ja värimaailma on sisarsarjansa Paratiisin kaltainen, joten astioita on helppo yhdistellä keskenään. Iloiset väriläiskät elävöittävät tyylikkäästi myös yksinkertaisempaa kattausta.

Paratiisin rento serkku

Sunnuntai-sarjan kuviot henkivät 1970-lukua, mutta ovat samalla ajattoman modernit. Astioiden uudet muodot ja erittäin kestävä lasitepinnoite tuovat vanhat kuviot tähän päivään. Sunnuntai-sarjan kuvio on aurinkoinen, positiivinen ja täynnä energiaa. Se on retro ja hieman naiivi, jopa humoristinen.

-Birger Kaipiainen on tehnyt koristeen rennolla otteella. Uskon, että se on syy kuvion onnistumiseen. Elementtejä on vähän, vain epäsäännölliset pallot ja pyöreämuotoiset värialueet. Koristeen voi nähdä kukkana, keskellä heteet ja ympärillä terälehdet, tai pystymuodossa aurinkolasit päässä olevana hahmona, kuvailee Arabian muotoilupäällikkö Irina Viippola tulkinnoille tilaa jättävää kuviota.

Päivitys nykyaikaan

Sunnuntai-sarjassa on seitsemän eri osaa: kahvikuppi ja lautanen, iso kuppi, kaksi pyöreää lautasta, ovaali lautanen sekä kulho. Kaikki astiat ovat uunin, konepesun ja pakastuksen kestäviä.