Biopolttoaine pienentää merikokouksen ilmastovaikutuksia

Viking Linen uusin vastuullisuusinnovaatio Vihreä merikokous pienentää kokousmatkan kasvihuonekaasupäästöjä keskimäärin 90 prosentilla ja vastaa ympäristötietoisten yritysasiakkaiden toiveisiin. Viking Linen laivoilla matkustaa vuosittain noin 600 000 ryhmä- ja kokousmatkustajaa, ja kaikki merikokouksen elementit on nyt käyty läpi tarkalla vastuullisuuskammalla.

Merikokousten suosio on palautunut ennalleen pandemiavuosien jälkeen. Tänä vuonna Viking Linen Helsingin-linjan kokouskapasiteetti kasvaa entisestään, kun Viking Cinderella palaa Suomeen Gabriellan pariksi. Viking Linen aluksilla laivakokouksia järjestetään eniten alle 30 hengen ryhmille, mutta myös 300–500 hengen kokoontumisia on usein. Joskus suurten laivaseminaarien osallistujamäärä voi nousta jopa tuhanteen.

Nyt Viking Line tuo kokousjärjestäjille uuden vastuullisen vaihtoehdon, Vihreän merikokouksen. Sen kasvihuonekaasupäästöt kokoustajaa kohti ovat keskimäärin 90 prosenttia pienemmät kuin normaalissa kokoustuotteessa. Vihreä merikokous on tarjolla Turun-linjan ilmastoviisaan alusparin Viking Gloryn ja Viking Gracen kaikilla lähdöillä.

”Asiakkaamme valitsevat laivakokouksen ennen muuta siksi, että se yhdistää työn ja huvin kustannustehokkaasti, pitää ryhmän koossa ja samalla vastaa ihmisten viime vuosina vahvistuneeseen kohtaamisten tarpeeseen. Uuden kokoustuotteemme myötä voimme tarjota tämän kaiken niin, että kokousmatkan hiilijalanjälki jää pieneksi”, Viking Linen Head of Sales Philip Sjöstrand sanoo.

”Vihreän merikokouksen päästövähennys syntyy siitä, että sen valinneet asiakkaamme matkustavat uusiutuvan biopolttoaineen voimin. Lisäksi olemme käyneet muutkin kokousmatkan elementit läpi tiukalla vastuullisuuskammalla. Laivoillamme järjestetään vuosittain yli 19 000 ryhmä- ja kokoustapahtumaa, joissa on noin 600 000 osallistujaa. Näin ollen jokaisella entistä vastuullisemmalla valinnalla on suuri merkitys”, Viking Linen Head of Customer Experience Marika Immonen kertoo.

Kestävät valinnat näkyvät kaikille Viking Linen kokousasiakkaille muun muassa kokousosaston luomukahvina ja -teenä, digitaalisen informaation suosimisena painetun materiaalin sijaan, ravintoloiden paikallisesti tuotettuina raaka-aineina ja sesonkiajatteluna sekä ruokahävikin määrätietoisena vähentämisenä. Kaikki Viking Linen aluksilla syntyvä jäte kierrätetään, ja useimmilla laivoilla ruokajäte jatkaa kiertokulkuaan biokaasun raaka-aineena.

Vihreän merikokouksen kehittämiseen otettiin heti alusta alkaen mukaan Viking Linen yritysasiakkaita. Paketin valinnut kokousjärjestäjä saa halutessaan hiilijalanjälkiraportin matkasta.

”Yritysten vastuullisuustavoitteet tiukentuvat vuosi vuodelta, ja oman työnantajan vastuullinen toiminta on entistä tärkeämpää myös työntekijöille. Vihreän merikokouksen valitsemalla kokousjärjestäjä on edelläkävijöiden joukossa ja voi olla varma, että kokoontumisen aiheuttamat päästöt on minimoitu. Vapaa-ajan matkustajillemme olemme tarjonneet mahdollisuutta valita biopolttoaine jo viime kesästä lähtien”, Viking Linen vastuullisuuspäällikkö Dani Lindberg sanoo.