Aurinkomatkatkin palaa Egyptiin – odotetusti

Aurinkomatkat ottaa jälleen Egyptin matkat talvikauden valikoimaan asiakkaiden toiveiden perusteella. Egypti on ollut Aurinkomatkojen valikoimassa viimeksi kuusi vuotta sitten. Erityisesti lapsiperheet ovat halunneet uutta talvilomakohdetta, johon olisi lyhyt lentoaika.

Egypti tarjoaa noin viiden tunnin lentomatkan päässä erinomaisen hinta-laatusuhteen lomailua. Talvella Egyptissä on sama aika kuin Suomessa, joten aikaerostakaan ei koidu haittaa. Matkustuskausi alkaa 18.12.2018 ja päättyy 23.4.2019. Lennot ovat Finnairin suorat lennot.

Egyptin valtteja ovat tasokkaat hotellit, edullinen hintataso, hyvät rannat ja sukellusmahdollisuudet, kiinnostavat retkikohteet ja miellyttävä ilmasto. Etenkin Hurghadassa on loistavia lapsiperhehotelleja, joissa muutamissa on jopa yli 30 vesilukumäkeä.
Aurinkomatkojen Egyptin hotellit, joista valtaosa on all inclusive -hotelleja, ovat tasokkaita ja hotellien turvallisuus on korkealuokkaista. Suuressa osassa hotelleita on lämmitettyjä uima-altaita ja lähes kaikissa hotelleissa on ilmainen wifi.

Egyptissä on talvisaikaan yleensä lämmintä, mutta ei liian kuumaa. Kaikki Aurinkomatkojen Egyptin kohteet sijaitsevat Puunaisen meren rannalla, ja meri on lämmin myös talvella.

Egypti on aina ollut etenkin vesiaktiviteeteista kiinnostuneiden unelmakohde. Sukellus- ja snorklausmahdollisuudet ovat erinomaiset ja välineet voi vuokrata paikan päällä.

Egyptin lomalla on mahdollista osallistua elämykselliselle Luxoriin retkelle tai meriretkelle.

Hurghada sopii ranta- ja kaupunkilomailuun

Hurghada on Egyptin suurin ja jatkuvasti kehittyvä lomakohde. 160 000 asukkaan Hurghadaan tullaan viettämään sekä rentoa rantalomaa että vilkasta kaupunkilomaa. Rantojen vedet ovat puhtaita ja kirkkaita, ja kaupungin keskustassa on basaareja ja paikallisia perinteisiä herkkuja tarjoavia ravintoloita.

Hurghadan hotellivalikoima on monipuolinen. Majoittua voi kaupungin eläväisessä keskustassa palveluiden ja rannan äärellä, Hurghadan uudemman alueen Village Roadin ostosbulevardin varrella tai kauempana keskustasta hyvätasoisilla hotellialueilla.
Lapsiperheiden loman kruunaavat vesipuistohotelleiden vesiliukumäet, aaltoaltaat, kelluntajoet, lämmitetyt uima-altaat sekä all inclusive -palvelujen helppous.

Ainutlaatuinen terrakotta-arkkitehtuurin El Gouna

El Gouna on kaunis lomakaupunki, joka sijaitsee noin 20 km pohjoiseen Hurghadasta. Kaupungin terrakotta-arkkitehtuuri kunnioittaa Lähi-Idän vanhoja rakennusperinteitä. El Gounan värimaailma on harkittu ja kaunis: turkoosit laguunit, vaaleat rannat ja rakennusten maanläheiset värit.

Kaupungissa kaikki on kävelyetäisyydellä: keskusaukion ravintolat, kahvilat ja pienet kaupat sekä tyylikäs huvivenesatama. Zeytounan saaren hyvin hoidetuille hiekkarannoille ja vesiurheilun pariin pääsee helposti venetaksilla. Kaupungin kanavissa voi harrastaa suppailua ja leijasurffaus on myös suosittua.

Laguunien rannoilla olevissa hotelleissa on monipuolisia palveluja. Useat hotelleista ovat neljän ja viiden tähden all inclusive -hotelleja ja yksi hotelleista on tarkoitettu vain aikuisille.

El Gounan sukelluskohteissa avautuu Punaisen meren upea vedenalainen maailma ja kaupungin sydämessä sijaitsee hyvätasoinen golfkenttä.

Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh tuntuu ylellisen leppoisalta lomaparatiisilta heti ensi kohtaamisesta. Sahl Hasheeshiin kuljetaan sisään kaunista palmujen koristamaa bulevardia, ja sen portteja vartioivat muinaisen Egyptin soturipatsaat.

Sahl Hasheeshin Old Town ei nimestään huolimatta ole vanha, vaan arabialaisarkkitehtuurin tyyliä mukaillen rakennettu ostoskeskittymä tyylikkäine liikkeineen ja ravintoloineen. Leveän rantakadun varrella on palveluiden lisäksi hienohiekkainen uimaranta sekä suojaisan merenlahden upeat maisemat. Sahl Hasheesh on Punaisenmeren ripeinten kehittyvä luksusloma-alue, joka täysin valmistuttuaan tulee etsimään vertaistaan.