Aurinkomatkat jälleen Suomen suurin matkanjärjestäjä

Aurinkomatkat vei viime vuonna lomalle 260 000 asiakasta ja oli Suomen suurin matkanjärjestäjä 29,5 prosentin markkinaosuudella (Suomalaisten lentäen tehtäviä matkapaketteja järjestävien matkanjärjestäjien markkinaosuudet matkustajamäärien mukaan).

– Saimme nostettua markkinaosuuttamme yli kahdella prosentilla viime vuodesta. Tämä on hieno saavutus ja haluan lämpimästi kiittää sekä uskollisia asiakkaitamme että hienoa henkilökuntaamme, joka tekee lomaunelmista totta, sanoo Aurinkomatkojen toimitusjohtaja Timo Kousa.

Aurinkomatkoilla tehtiin viime vuonna uudistuksia monella saralla. Aurinkomatkat uudisti perhelomakonseptinsa vastaamaan asiakkaiden toiveita ja toi valittuihin hotelleihinsa lasten Aurinkokerhon ympärivuotisesti.

Aurinkomatkojen palkitun mobiilisovelluksen tarjontaa laajennettiin koskemaan myös kaupunkilomia. Sovelluksen kautta asiakkaat voivat tutustua parhaisiin kohdevinkkeihin ja ottaa yhteyttä chat-palvelun kautta ja käyttää ilman verkkoyhteyttä toimivia karttoja.

Aurinkomatkat laajensi palveluitaan myös maakunnissa. Syksystä alkaen matkapakettiin on voitu lisätä liittymälennot Oulusta, Vaasasta, Rovaniemeltä tai Kuopiosta.

– Olemme kuunnelleet asiakkaidemme toiveita ja kehittäneet palveluitamme sen mukaan. Yksi viime vuoden suurimmista saavutuksistamme olikin tunnustus Suomen parhaasta asiakaskokemuksesta, Kousa kertoo.

Suomen vastuullisimmaksi matkanjärjestäjäksi valittu Aurinkomatkat uudisti viime vuonna vastuullisuusstrategiansa ollakseen jatkossakin matkailijalle vastuullinen valinta. Aurinkomatkat lentää kohteisiin suorin Finnairin lennoin, on lopettanut lipunmyynnin eläinpuistoihin ja akvaarioihin ja Aurinkomatkojen valikoimasta löytyy yhä enemmän ympäristösertifioituja hotelleja.

– Haluamme varmistaa, että tulevatkin sukupolvet voivat matkustaa, tutustua uusiin kulttuureihin ja nauttia maailman monimuotoisuudesta. Siksi tarjoamme huolella paketoituja lomia: vastuullisuus kuuluu pakettiin.