Albanian matkailu vahvassa kasvussa

Suomalaisten vuoden 2018 matkailukartalla on uusi nousija: Albania. Nettimatkatoimisto ebookersilla Albanian-matkailu on tänä vuonna kasvanut 65 % (tammi-syyskuu*) vuotta aikaisempaan verrattuna. Ebookersin viestintäpäällikön Claudia Parkerin mukaan Albania-trendiä on osattu odottaa, mutta kasvun vauhti yllättää.

-Albaniasta on matkailupiireissä puhuttu jo jonkin aikaa uutena Kroatiana. Meillä on ollut tiedossa, että ainutlaatuisia ja uusia kokemuksia etsivien matkailijoiden kartalla Albania on vahva vaihtoehto, mutta näin merkittävä liike aikaisemmin satunnaiseen kohdemaahan on yllätys”, sanoo Parker.

Toistaiseksi Albaniaan ei ole Suomesta edes suoria lentoja, vaan määränpäähän pääsemiseksi on lennettävä esimerkiksi Münchenin tai Istanbulin kautta. Välilaskuineen lentoaika on noin seitsemän tuntia. Vaihtoehtoisesti Albaniaan voi matkustaa kätevästi myös Kreikan Korfun kautta, jonne Helsingistä pääsee suoralla lennolla.

Mikä Albaniassa sitten viehättää? Parkerin mukaan Albanian merkittävin luonnonvara on sen ihmiset.
-Kysytpä keneltä vaan Albaniassa käyneeltä, niin ensimmäiseksi he kehuvat poikkeuksellisen ystävällisiä ihmisiä, jotka pitävät todella huolta matkailijasta, sanoo Parker.

-Varmasti Albanian suhteellinen koskemattomuus myös viehättää. Albaniassa on mahdollista nähdä ja kokea ainutlaatuisia asioita, Parker jatkaa.

Suomalaisten suosituimmat kohteet Albaniassa ovat pääkaupunki Tirana sekä sen välittömässä läheisyydessä oleva Prezë. Myös Välimeren rantakohteet Saranda ja Durrës kiinnostavat.

Gjirokasterin vanhakaupunki

1800-luvun ottomaanitalojen koristama Gjirokasterin vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Suhteellisen koskematon ja kaunis sisämaan kohde on autenttista Albaniaa parhaimmillaan.

Valbonën kansallispuisto

Albanian suosituimmat vaelluskohteet ovat maan pohjoisreunalla Valbonën ympäristössä. Maisemiltaan Albania on vaikuttava: metsät, vuoristot, järvet ja rannat houkuttelevat vaeltamaan.

Tirana

Lämmin ilmasto tekee maan pääkaupungista kelvon matkakohteen kaikkina vuodenaikoina, ehkä ihan kuuminta kesää lukuun ottamatta. Iltaelämä on vilkasta ja äänekästä.